Yapay zeka bile o yatırımı tavsiye etti! İslam Memiş altından çok kazandıracak demişti, 2024'e alan paraya para demeyecek

Yapay zeka bile o yatırımı tavsiye etti! İslam Memiş altından çok kazandıracak demişti, 2024'e alan paraya para demeyecek

Her dönem güvenilir bir yatırım aracı olarak görülen altına bazı rakipler çıkmaya başladı. Öyle ki yapay zeka bile o yatırım aracını tavsiye etti! İslam Memiş, yaptığı açıklamalarda altından çok kazandıracağını söylerken bir başka uzman isim ise 2024 yılına kadar bunu alanın paraya para demeyeceğini ifade etti. İşte detaylar…

Ekonomik iniş çıkışlar karşısında insanların kendini güvence altına alma dürtüsü, farklı yatırım araçlarına yönelmeye ve parayı değerlendirmeye yol açıyor. Bu doğrultuda her dönemde “güvenli liman” olarak karşımıza altın çıkıyor. Lakin son dönemlerde bu algı kırılma noktasına geldik desek yanılmayız. Bazı uzmanlar artık çok daha farklı yatırım araçlarını tavsiye etmeye başladı. Öyle ki gazeteci İbrahim Selçuk, altının yerini başka bir yatırım aracının alacağını açıkladı. İşte İbrahim Selçuk’un açıklamaları…

ALTIN VE GÜMÜŞ GÜVENİLİR LİMANLAR

Gazeteci İbrahim Selçuk, altın ve gümüş yatırımını değerlendirdiği yazısında, “Ekonomi dünyasının kalbinde attığı ritimlerle bizi güvende tutan değerli metaller, finansal fırtınalarda en sağlam kalkanlarımızdır. Altın ve gümüş, zamanın testlerinden geçmiş, yatırımcıların güvenle sığındığı limanlar olmuştur” ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-1-003.jpg

Yılın sonuna gelinmesi ile şimdilerde hangi metalin daha iyi bir yatırım aracı olduğuna ilişkin yazan Selçuk, “Altın, ekonomik belirsizliklerin gölgesinde parlıyor. 2024 için yapılan tahminler, Dünya Bankası'nın ons başına 1.700 dolar gibi daha muhafazakar bir rakam öngördüğünü, JPMorgan'ın ise ons başına 2 bin 175 dolar gibi daha iyimser bir beklenti içinde olduğunu gösteriyor” diye yazdı.

yeni-proje-2-002.jpg

GÜMÜŞTE ANİ YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Gümüşün daha farklı bir çekiciliğe sahip olduğunun altını çizen Selçuk, “Gümüşün 2024 yılında ons başına 34.7 dolardan 44 dolara kadar çıkabileceği konuşuluyor . Elektrikli araçlar, güneş enerjisi sistemleri ve elektronik bileşenler, gümüşün endüstriyel talebini artırıyor ve bu da fiyatını olumlu etkileyebilir” dedi.

yeni-proje-001.jpg

GÜMÜŞ MÜ ALTIN MI?

Gümüş mü yoksa altın mı sorusunu yanıtlayan Selçuk, her iki metalin de hem avantajları hem de dezavantajları olduğunu aktardı. Bu konuya ilişkin olarak ise şunları kaleme aldı:

“Altın, daha stabil bir yatırım olarak göze çarparken, gümüşün endüstriyel talebi sayesinde yatırım fırsatları sunabileceği kesin. Ancak unutmayın, yatırım kararlarınızı alırken, global ekonomik koşulları, politikaları ve kendi finansal hedeflerinizi dikkatli bir şekilde değerlendirin. Unutmayın, her yatırım kararı, iyi bir araştırma ve bilinçli bir seçim gerektirir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN