Balıkesir Üniversitesi Havran Meslek Yüksekokulu, 2025 yılı mezunlarını görkemli bir törenle uğurlarken, mezunlar arasında öne çıkan isimlerden biri de 60 yaşındaki Tarık Erdil oldu. Burhaniye Belediye Meclis Başkan Vekili olan Erdil, genç sınıf arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet sevincini yaşadı. İki çocuk babası Erdil, pandemi döneminde başladığı eğitim yolculuğunu başarıyla tamamladı.
60 YAŞINDA KEP ATTI, DİPLOMA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Havran Meslek Yüksekokulu’nun 31. mezuniyet töreninde ilginç ve ilham verici bir tablo göze çarptı. 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bugüne kadar 4 binden fazla mezun veren yüksekokulun bu yılki 70 mezunu arasında, deneyimli siyasetçi Tarık Erdil de yer aldı. İşletme Bölümü’nü başarıyla tamamlayan Erdil, genç mezunlarla birlikte sahneye çıkarak kep attı. Törene katılanlar bu anları alkışlarla karşıladı.

Tarık Erdil’in mezuniyet törenindeki mutluluğuna ailesi de ortak oldu. Eşi ve kızının desteğiyle çıktığı bu eğitim yolculuk Erdil için sadece bir akademik başarı değil, aynı zamanda yaşam boyu öğrenmeye duyulan saygının bir göstergesi oldu.
“PANDEMİDE YENİDEN BAŞLAMAYA KARAR VERDİM”
Eğitime olan ilgisinin pandemi sürecinde arttığını ifade eden Erdil, şunları söyledi:
“Kapanmalar sırasında herkes kendine bir uğraş buldu. Ben de yıllardır içimde kalan üniversite okuma isteğini hayata geçirmek istedim. Sınava girdim, Havran MYO İşletme Bölümü’nü kazandım. Şimdi gençlerle birlikte aynı sıralarda okumuş olmanın gururunu yaşıyorum. Bu yaştan sonra diploma almak tarifsiz bir duygu.”

HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE İLHAM OLDU
Tarık Erdil’in başarısı sadece bir bireysel zafer değil, aynı zamanda topluma verilen güçlü bir mesaj niteliği taşıyor. Eğitimde yaş sınırının olmadığını bir kez daha kanıtlayan Erdil, özellikle yetişkin bireyler için cesaret verici bir örnek oldu.
