Yaşlılara kötü haber! Artık ücretli, son kez tadını çıkarın

Yaşlılara kötü haber! Artık ücretli, son kez tadını çıkarın

Toplu taşımadan ücretsiz yararlanan yaşlılara kötü haber verildi. Son ücretsiz yolculuklar yapılsın. Artık herkes ücret ödeyecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Burdur'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda ücretsiz yolculuk yapan bazı grupların yararlandığı hizmetin ücretli olarak yapılacağı belirtildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşların, Medya mensuplarının ve belirli iş gruplarında faaliyet gösteren vatandaşların bugüne kadar ücretsiz kullandıkları toplu taşıma hizmetlerinin artık ücretli hizmet vereceği aktarıldı. 1 Ağustos'tan itibaren uygulanmaya başlanacak.

1 AĞUSTOS’TA UYGULANMAYA BAŞLANACAK

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, vatandaşları özel bir karara imza attı. Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına yapılan artış ile birlikte ÖTV zamları da vatandaşın cebini yakıyor. Taşıma hizmetlerini sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yapılan maliyet hesaplamalarında gerekli olan tutarın 20 TL olduğu kararına varıldı. Kooperatif tarafından alınan karar doğrultusunda maliyetlere yetişebilmek amacıyla ücretli uygulamaya geçildiği belirtildi.

burdur-ozel-halk-otobusu.jpg

YÜKSEK ZAMLAR VATANDAŞI MUTSUZ ETTİ

Toplu taşıma hizmetini sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gelir artırmanın yolunu sürekli yüksek zamlar istemekte olmadığını belirten kooperatif, ücretsiz taşımaya son vererek bu maliyeti düşürebileceklerine karar verdiklerini duyurdu.

burdur-ulasim.jpg


Taşıma maliyetinin tüm çalışan araçların günlük cihaz cirosunu taşınan ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüklerini belirten kooperatif kişi başına ortalama 6,08 TL düştüğünü duyurdu.

ÜCRETLERDE ARTIŞ OLMAYACAK

Kooperatif, toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasını sürekli ödeme yapan vatandaşlar için zor bir durum olduğunu belirtirken ücretsiz toplu taşıma kullananların ve bu durumu suistimal nedenlerin zamdan etkilenmediğinin altını çizdi. Bu tür durumların önüne geçmek amacıyla ücretsiz taşıma hizmetinin sona erdiği aktarıldı.

burdur-toplu-tasima.jpg


Yapılan değişikliğin 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe gireceği belirtilirken bu tarihten itibaren ücretsiz taşıma hizmetini kullanan vatandaşların Burdur'da toplu taşıma için ücret ödemek zorunda kalacağı aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN