Yemeksepeti'nden yeni hizmet: Yaya kurye

Yemeksepeti'nden yeni hizmet: Yaya kurye

Yemeksepeti, çevre dostu bir adım atarak "Yaya Kurye" modelini hayata geçirdi. Bu yeni teslimat modeli, yakın mesafeli siparişleri yürüyerek teslim ederek hem karbon salımını azaltmayı hem de teslimat seçeneklerini çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Yemeksepeti, çevreye duyarlı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek "Yaya Kurye" modelini hayata geçirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, şirket, yakın mesafeli siparişleri yürüyerek teslim ederek hem karbon salımını azaltmayı hem de teslimat opsiyonlarını zenginleştirmeyi hedefliyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Isparta, Muğla ve Balıkesir'de uygulanacak olan Yaya Kurye modeli, Yemeksepeti'nin sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren çalışmalarına bir yenisini eklemiş oldu.

1 KİLOMETRELİK ALANDA UYGULANACAK

Yemeksepeti, "Yaya Kurye" modeliyle çevre dostu bir adım atarak, restoran teslimatları, Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle hizmetleri için 1 kilometrenin altındaki mesafedeki siparişlerin yürüyerek teslim edilmesini hedefliyor. Böylece, Yemeksepeti, çevre odaklı hedeflerine katkı sağlayarak aynı zamanda üniversite öğrencileri başta olmak üzere daha fazla kişiye iş imkanı da sunuyor. Bu hizmet, Yemeksepeti'nin çevreyi koruma misyonu konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Ayrıca, yoğun saatlerde bölgesel gecikmelerin azaltılması ve teslim sürelerinin kısalması hedefleniyor.

DAHA FAZLA İŞ İMKANI OLUŞACAK

Yemeksepeti'nin "Yaya Kurye" modeli, esnek çalışma kültürü sayesinde part-time çalışma modeline uygun olması ve ehliyet ve araç gibi kısıtlamaları kaldırarak daha fazla kişiye iş imkanı sağlaması ile öne çıkıyor. Ayrıca, sağlıklı yaşam beklentilerine uyumlu bir çalışma modeli sunması ve çevreci bir hizmet olması ile gençlerin tercih edebileceği bir iş modeli olacak. Bu hizmet, aynı zamanda şehirde mahalle ve mahalleli kültürünün gelişimine de katkıda bulunacak.

ÇEVRECİ TESLİMAT SAĞLANACAK

Yemeksepeti'nin Yaya Kurye modeli, karbon salımı olmadan hizmet vererek çevreci bir teslimat girişimi olarak öne çıkıyor. Bu yeni teslimat modeli, aynı zamanda Yemeksepeti'nin lojistik ağını genişletme hedeflerine de destek olacak. Elektrikli motosiklet ve bisiklet kullanımı da teslimat araçlarına eklenerek daha yeşil bir lojistik ağ hedefleniyor.

Bunun yanı sıra, YEBO adlı otonom teslimat robotu da alternatif teslimat modelleri arasında yer alarak gelecek dönemde daha fazla konuşulacak. Yemeksepeti, inovatif ve çevreci teslimat yöntemleriyle hizmet seviyesini ve opsiyonlarını daha üst seviyelere taşıyarak kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN