Yılın ilk erik hasadı başladı! Kilosu yine pahalı: 8 bin ton erik hasadı bekleniyor

Yılın ilk erik hasadı başladı! Kilosu yine pahalı: 8 bin ton erik hasadı bekleniyor

Yılın ilk erik hasadı Mersin'de başladı! Kilosu yine cep yakacak türden! Üreticiler bu yıl 8 bin ton erik hasadı bekliyor...

Mersin'in Silifke ilçesinde sera ortamında yetiştirilen erik ağaçları, çiçek açarak meyve verme sürecine girdi. İlçe genelinde bulunan 100 dönüm örtü altı alanda ve toplamda 800 dönüm erik bahçesinde yaklaşık 8 bin ton erik hasadı hedefleniyor.

İLK ERİK HASADI BAŞLADI

erik-2.jpg

Ocak ayının ilk haftalarından itibaren özel bakım ve ilgiyle yetiştirilen eriklerin meyveleri, Mart ayının başlarında toplanacak. Göksu Vadisi köyleri, Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören, Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi, Atayurt, Atakent ve Taşucu beldelerinde erik üretimi gerçekleştirilmektedir. Üretici Murat Temur, bu yıl 800 dönüm araziden yaklaşık 8 bin ton erik hasat etmeyi beklediklerini belirtti.

Özellikle Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği sayesinde Türkiye'de ilk turfanda eriğin Silifke'de hasat edildiğini vurgulayan Temur, "Erik ağaçlarımız 20 Ocak - 10 Şubat tarihleri arasında çiçek açtı. Bir hafta içinde de çiçeklerimiz meyveye dönüşmeye başladı. 15-20 gün içerisinde de hasada başlamayı bekliyoruz. Ağaçlarımıza seranın içinde bir çocuk gibi gece gündüz demeden bakıyoruz. Geceleri soğuk havalarda soba yakıp, gündüz sıcak olursa seralarımızı açıyoruz. Erik meyvesi ayrı bir ilgiye ihtiyacı olan bir meyvedir" diye konuştu.

KİLOSU 1.000 TL'DEN SATILACAK

erik-3.webp

Geçen yıla kıyasla bu yıl erik hasadından daha yüksek bir gelir beklediklerini söyleyen Temur, "Geçtiğimiz yıl ürünlerimiz 500-600 TL arasında satılmıştı. Bu yıl bu rakamın bin lira civarında olmasını bekliyoruz. Devletimizden ekonomiye katkı anlamında ihracatın olmasını bekliyoruz. Yoksa pahalı bir ürün sadece iç piyasada tüketilemeyecek. İhracatın mutlaka olmasını bekliyoruz. Bu anlamda da devlet büyüklerimizden destek istiyoruz" ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN