Yılın son Altılı Masa toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu bir araya geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. İkili, yılın son Altılı Masa toplantısı öncesinde istişarede bulundu.

'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' talebiyle bir raya gelen CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı Masa, 2022 yılının son toplantısını aralık ayı sonunda Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde yapacak.

Geçen hafta gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatta, Altılı Masa ortaklarıyla iki tur görüşmeyi planladığını söyleyen Davutoğlu, bu kapsamda ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptı.

Davutoğlu'nu CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek karşıladı. CHP genel merkezinde bir araya gelen Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu, Altılı Masa'nın 10. toplantısı öncesinde gündemi değerlendirerek yaklaşık 2 saat istişarede bulundu.

davutoglu-kilicdaroglu-2.jpg

"ÖNCE SEÇİMİ RESMEN İLAN ETSİNLER, ADAYIMIZI O ZAMAN BELİRLERİZ"

Görüşmenin içeriğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Davutoğlu, daha Murat Yetkin'e konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Geçiş sürecinin yönetimini tek kişinin eline bırakamayız. Biz bir yönetim değil, yönetişim sistemi kuruyoruz; kişilere değil, ilkelere bağlı" dedi.

Altılı Masa'nın 2023 genel seçimlerinde göstereceği cumhurbaşkanı adayı henüz belirlememesine gelen eleştirileri değerlendiren Davutoğlu, "Biz daha 12 Şubat'taki ilk toplantımızda adayımızı seçim tarihinin ilanı ile duyuracağımızı ifade ettik.

Dolayısıyla kendi zamanlamamızda bir gecikme söz konusu değil. İktidar şimdiden, seçim kararı aldırmadan bize aday açıklatmak istiyor. Biz neden iktidarın zamanlama baskısıyla hareket edelim ki? Seçim kararı alsın, sonrasında adayımızı ilan edelim" diye konuştu.

davutoglu-kilicdaroglu-3.jpg

"MASANIN DAĞILMASINI BEKLEYENLER DAHA ÇOK BEKLER!"

Altılı Masa'nın göstereceği cumhurbaşkanı adayının, Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı yetkileri aynı yöntemle kullanmasını kimsenin beklememesi gerektiğini vurgulayan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Aday etrafında tartışma çıkmasını, Altılı Masa'nın dağılmasını bekliyorlar. Açık söyleyeyim, çok beklerler!

Altı lider olarak basiretle ve dirayetle hareket etmeye kararlıyız. Altı lider olarak başlattığımız bu süreç bir seçimle veya bir adayla sınırlı değerlendirilmemeli. 200 yıllık modernleşme, 100 yıllık Cumhuriyet ve 75 yıllık demokrasi tarihimizde bir ilki yaşıyoruz" dedi.

davutoglu-kilicdaroglu-4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN