2023 seçim tarihi öne alınıyor! AK Parti'nin üst düzey ismi iddiaları doğruladı

2023 seçim tarihi öne alınıyor! AK Parti'nin üst düzey ismi iddiaları doğruladı

Yeni yıla girerken '2023 seçimleri ne zaman olacak?' sorusunun gündemi en çok meşgul konular arasında yer alıyor. Bu yıl yapılacak genel seçim tarihi, beş yıl önceden belli olsa da siyaset dinamikleri bu tarihi değiştirebilir. Ekonomi düzeltmek adına çeşitli somut adımlar atan iktidarın, seçim tarihini bir miktar öne çekebileceği kulislerde konuşulurken AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bu konuda yeşil ışık yaktı. İşte, 2023 seçim tarihi...

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, değişiklik olmadığı takdirde 18 Haziran 2023 tarihine yurt genelinde ve yurt dışı temsilciliklerinde düzenlenecek.

Yeni Şafak'a verdiği mülakatta partisi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "AK Parti'nin oylarında yükseliş var" diyerek seçim takviminin öne alınabileceğini söyledi.

numan-kurtulmus-genel-secim-1.jpg

AK PARTİ'NİN OYLARI ARTTI MI?

Kurtulmuş, AK Parti'nin yükseldiğini söylediği oy trendindeki artışın nedenlerini şöyle sıraladı:

"Bunun iki nedeni var. Birincisi sahada görülen başarılar. Tarımsal ürünlere verilen fiyatlar, TOKİ'nin kampanyası, TOGG'un açılışı, Yusufeli Barajı'nın açılışı gibi güven arttıran çalışmalarla yükseliş trendine girdik. Pandemi ve sonrasındaki ekonomik türbülanstan çıkışın sağlanması, dünyadan daha hızlı toparlanmamız büyük bir avantaj oldu. Bizi eleştirenler bile 'Yaparsa yine Erdoğan, yine AK Parti yapar' diye düşünmeye başladı. Karşı tarafın da dağınık görüntü sergilemesi, AK Parti’nin yükseliş trendine önemli katkı sağladı."

2023 SEÇİM TARİHİ ÖNE ALINACAK MI?

2023 seçim takvimine ilişkin alınan bir karar olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Şu anda seçimin tarihi Haziran 2023. Belli zorunluluklar ortaya çıkarsa bir miktar öne alınması mümkün olabilir. Ama böyle bir konu henüz gündemimizde değil" ifadelerini kullandı.

numan-kurtulmus-genel-secim-2.jpg

AK PARTİ ADAYLARINI NASIL BELİRLEYECEK?

AK Parti'nin 2023 seçimlerinde aday listesini belirlemede anahtar kelimenin 'itibar' olacağını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz seçimler öncesinde 'Artık Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının arkasına gizlenerek siyaset yapma devri geride kalmıştır' dedim. Erdoğan bir dünya lideridir. Her arkadaşımızın Tayyip Erdoğan’ın davasını anlayacak, ona güç verecek bir performansının olması lazım. Aday tespit sürecinde kilit kavramın 'itibar' sözcüğü olduğu kanaatindeyim. Halkımızın, 'Bu insan, bu kadın, bu adam düzgün adamdır, doğru adamdır, benim derdimi taşıyacak insandır' diyebileceği itibarlı yani 'muteber' isimler üzerinden aday tespitlerimizi yapacağız."

KURTULMUŞ'TAN İMAMOĞLU DEĞERLENDİRMESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararından sonra başlayan tartışmalara da değinen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "AK Parti'nin tavrı açık ve nettir. Biz siyasi mücadelemiz boyunca, hiçbir zaman siyasi yasakların arkasına sığınarak siyaset yapmadık" dedi.

numan-kurtulmus-genel-secim-3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN