Görevden alınacak İmamoğlu'nun yerine Asya Yakası'ndan bir isim geliyor

Görevden alınacak İmamoğlu'nun yerine Asya Yakası'ndan bir isim geliyor

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üst mahkemenin kararı onaylaması halinde siyasi yasaklı olacak ve İBB Başkanlığı görevinden alınacak. Yeni İBB Başkanı, AK Parti'nin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisi tarafından seçilecek. AK Parti'nin İmamoğlu'nun yerine geçecek yeni İBB Başkanı ise sürpriz bir isim...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin dönemin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hapis cezası alan İmamoğlu, üst mahkemenin kararı onayla da kanun gereği cezaevine girmeyecek fakat 1 yıldan fazla hapis cezası alması dolayısıyla siyaset yasağı alacak. Siyasi yasaklı kişiler, herhangi bir siyasi parti üyesi olamadığı gibi cumhurbaşkanı adayı ve belediye başkan adayı da olamıyor. Fakat genel seçimlere bağımsız olarak milletvekili adayı olarak katılabiliyor.

ekram-imamoglu-sarachane.jpg
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

EKREM İMAMOĞLU'NUN YERİNE KİM İBB BAŞKANI OLACAK?

T24 yazarı Tolga Şardan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınması halinde AK Parti tarafından İBB'nin başına getirilecek ismi açıkladı.

CHP heyeti ile Berlin'e giden ve orada yaşananları da aktaran Şardan, İmamoğlu'nun ceza alması sonrası hararetlenen belediye başkanlığının düşülmesine ilişkin olarak önemli bir kulis bilgisini okurlarıyla paylaştı.

umraniye-belediye-baskani-ismet-yildirim.jpg
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım

AK PARTİ'NİN İBB BAŞKAN ADAYI HAZIR

Tolga Şardan, "Eğer Ekrem İmamoğlu, görevden alınırsa yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın geçeceği şeklinde bir bilgi var. Her ne kadar Yargıtay kararı bekleniyor olsa da İçişleri Bakanlığı İmamoğlu'nu görevden alabilir.

Yerine bir atamada yapabilir. Daha önce Tevfik Göksu'nun bu konuda ismi geçiyordu. Fakat son kulis bilgilerine göre burada İsmet Yıldırım'ın Ekrem İmamoğlu'nun yerine AKP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği şeklinde bir bilgi var" ifadelerini kullandı.

tevfik-goksu-ismet-yildirim.jpg
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım

YAZININ TAMAMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN