Yine seçim öncesi Öcalan beklentisi

Yine seçim öncesi Öcalan beklentisi

İktidar “Bunlar Öcalan’ı serbest bırakacaklar” propagandasını sürdürürken, tam aksi yöndeki iddialar boyut kazanmaya devam ediyor. Akşener’in ‘İmralı’ya yargıdan birilerini gönderip destek istediler’ açıklaması sonrası AK Partili Ensarioğlu da ‘Öcalan’la sürekli görüşülüyor’ dedi. Cumhur İttifakı ortağı DSP lideri Aksakal ise Erdoğan’ın af yetkisiyle ‘Apo’nun serbest bırakılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın “Öcalan’ı bırakacaklar” suçlamasına muhalefet “Yalanlarla sandık provoke ediliyor” yanıtını verdi. CHP’li Özgür Özel de “Külliyen yalan” tepkisini gösterdi: Öcalan’ı bırakacağımıza ilişkin tek beyanımız yok. Bunu aklından geçiren AK Parti. 2006’da Erdoğan imzasıyla terörist elebaşının etkin pişmanlıktan yararlanması için kanun teklifi geldi ve biz itiraz ettik. Meclis kayıtlarında duruyor.

AK PARTİLİ VEKİL ADAYININ ‘GÖRÜŞÜLÜYOR’ SÖZLERİNİ AK PARTİLİ BAKAN YALANLADI

Akşener’in “Yargıdan birini İmralı’ya gönderip destek istediler” sözleri ve DSP liderinin “Cumhurbaşkanı isterse Öcalan için de yetki kullanabilir” çıkışı sonrası dikkat çeken açıklama ise Galip Ensarioğlu’ndan geldi. AK Parti’nin Diyarbakır 1’inci sıra adayı “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor” dedi. Adalet Bakanı Bozdağ ise “Bir yargı mensubu böyle bir görüşme yapacak bakanın bilgisi olmayacak. Böyle bir şey yok” yanıtını verdi.

jnk.png

Mayıs seçimleri sathına girildiği günden beri başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere muhalefete “Öcalan’ı bırakacaklar” ithamlarında bulundu. Millet İttifakı’nın Kandil ile iş tuttuğu iddiaları gündemde tutuldu. Muhalefet ise 2019’daki yerel seçimleri hatırlatarak İmralı adasında ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’dan getirilip canlı yayında okutulan mektubu işaret etti. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını hatırlattı. İktidarın aynı beklenti içinde olduğunu vurguladı. İmralı’ya ilişkin ilk iddiayı Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme getirdi. Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de benzer bir çıkış yaptı.

AKŞENER’DEN HEYET ÇIKIŞI

Demirtaş’tan sonra İYİ Parti lideri Meral Akşener de katıldığı Habertürk programında, bir yargı mensubunun adını değiştirerek Öcalan’la görüştüğünü söylemişti: “Yargıdan birini gönderdiler. İsmini değiştirerek gitti. Basına yansıyan kısmı doğru olabilir. Destek talep etmişler. O da ‘Sonradan inkar ediyorsunuz, yazıya dökülmesi lazım’ demiş. Kimin gittiğini, nasıl gittiğini biliyorum.”

ENSARİOĞLU: DEVLET GÖRÜŞÜYOR

AK Parti’nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu da yaşananları doğrulayarak, iktidarın Öcalan’la sürekli görüştüğünü belirtti. Ensarioğlu “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir” dedi.

BAKAN AK PARTİLİYİ YALANLADI

Ancak AK Parti’den gelen doğrulamaya rağmen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaşananları inkar etti. Bozdağ Ensarioğlu’nun da yapıldığını söylediği görüşmeyi yalanladı: “Yalan söylüyorlar, yalan söylüyorlar. Yani gidecek, bir yargı mensubu böyle bir görüşme yapacak. Bundan adalet bakanının, devletin, ilgililerin bilgisi olmayacak. Böyle bir görüşme yok.”

ÖCALAN SEÇENEĞİ YİNE Mİ MASADA?

Öte yandan İktidarın muhalefete yönelik “Öcalan’ı bırakacaklar” ithamına CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel sert tepki gösterdi. Özel, böyle bir düşüncelerinin olmadığını belirterek “Abdullah Öcalan’ı serbest bırakma ile ilgili ne beyanımız ne de niyetimiz var. Bunu aklından geçiren AK Parti’dir” ifadelerini kullandı. Her ne kadar karşılıklı suçlama ve ithamlar sürse de kamuoyunun hafızasında 2019’da yaşananlar canlandı. Yaşananlar “Öcalan seçeneği yine masada mı?” sorusuna yol açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN