YKS 2021ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte son durum...

YKS 2021ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte son durum...

Üniversiteye giriş sınavı YKS iptal oldu mu, öğrenciler arasında tartışılıyor. Zira, tam kapanma uygulaması nedeniyle sınav takviminde güncelleme yapıldı. ÖSYM'den henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da 26-27 Haziran 2021 günlerinde yapılacak YKS tarihlerini değişmesi beklenmiyor. İşte detaylar...

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım sürüyor. ÖSYM sınav takvimini etkileyen tam kapanma uygulaması sonrası TYT-AYT-YDT sınavlarının akıbeti merak konusu oldu. Mart ayında başvuruları tamamlanan YKS sınavına bu yıl 2,5 milyon kişinin girmesi bekleniyor.

YKS İPTAL Mİ EDİLDİ?

29 Nisan 2021 - 17 Mayıs 2021 günlerinde uygulanacak tam kapanma günlerine denk gelen sınavlar ertelendi. Konuyla ilgili ÖSYM'nin açıklaması bekleniyor fakat YKS (TYT-AYT-YDT) tarihlerini şu an etkileyen bir durum olmaması dolayısıyla sınavın zamanında yapılacağı öngörülüyor. Geçen yıl olduğu gibi sınav günü yaklaştıkça koronavirüs salgınının seyrine göre yeni kararlar alınabileceğini hatırlatalım.

YKS SINAVI NE ZAMAN 2021? 

ÖSYM sınav takvimine göre 3 oturum şeklinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS);

* YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

* YKS sınavının diğer ayağı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

* YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran 2020 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN