MEB sınavları ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte yeni sınav tarihi...

MEB sınavları ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte yeni sınav tarihi...

18 gün sürecek tam kapanma kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün kademelerinde yüz yüze eğitime ara verildi. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul, lise sınıflarında dönem sınavları 17 Mayıs 2021 sonrasına ertelendi. İşte, MEB sınav takvimi 2021...

Öğrencilerin 3 Mayıs 2021 günü yapılması planlanan yüz yüze sınavları tam kapanma nedeniyle ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı, bir süre önce koronavirüs nedeniyle sınavların ertelendiğini açıklamıştı. Son dönemde artan vaka sayısı ile sınavlar iptal mi olacak, yoksa yeniden ertelenecek mi merakla bekleniyor.

SINAVLAR İPTAL OLDU MU, NE ZAMAN YAPILACAK?

Ramazan ayında başlayan kısmi kapanmanın ardından 29 Nisan 2021 - 17 Mayıs 2021 günleri arasında 'tam kapanma' uygulanacak. Bu kapsamda anaokulu, kreş, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinin tamamında yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlar ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm sınavlar 17 Mayıs 2021'den sonra gerçekleştirilecek. Yeni takvim ilerleyen günlerde açıklanacak.

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler, gerekli başvuruları yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak.

6087108086b2440d34c04d7e.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN