Uğur Şahin’den flaş aşı açıklaması! BioNTech'de yeni gelişme...

Uğur Şahin’den flaş aşı açıklaması! BioNTech'de yeni gelişme...

BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin, geliştirdikleri aşının yeni tip koronavirüsün çift mutantlı Hindistan varyantına karşıda da etkili olduğunu açıkladı. Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan'da ölülerin yakıldığı krematoryumlarda yer kalmadığı için açık alanlarda yakılırken yapılan açıklama umut verdi. İşte Uğur Şahin'in BioNTech aşısı ve Hint varyantı hakkında yaptığı açıklamanın detayları...

BioNTech CEO’su Uğur Şahin basın mensuplarına yaptığı açıklamada , "Hint varyantında daha önce test ettiğimiz ve aşımızın etkili olduğu mutasyonlar var, bu yüzden bu varyantta da etkili olacağından eminim. Hala test ediyoruz" dedi. Dünya Sağlık Örgütü, ilk olarak Hindistan'da tespit edilen yeni tip koronavirüs varyantı B.1.617’nin bin 200 den fazla sekansı olduğunu açıkladı. DSÖ'nün yaptığı açıklamada ayrıca Kovid-19'un Hint varyantının 17 ülkede görüldüğü de belirtildi.

ugur-sahin.jpgUğur Şahin

UĞUR ŞAHİN: AŞI AKILLI ŞEKİLDE GELİŞTRİLDİ

Uğur Şahin, Hint mutasyonunda görülen bazı unsurların daha önceki testlerde işe yaradığını söylerken, “Aşı çok akıllı bir şekilde geliştirildi, endişelenecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

REKOR ÖLÜMLERİN SEBEBİ 'ÇİFT MUTANT' OLARAK ADLANDIRILDI

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan çifte mutant B.1.617 varyantı, Hindistan'da günlük vaka ve can kaybı sayısının rekor seviyede artmasına neden oldu.

En az 17 ülkede görülen varyantın çoğunlukla Hindistan, İngiltere, ABD ve Singapur’da görüldüğü bildirilirken Dünya Sağlık Örgütü varyantı "dikkat gerektiren varyant" olarak nitelendirdi.

zlem-tureci.jpgÖzlem Türeci

"KOVİ-19 AŞISINI HER YIL OLABİLİRİZ"

Yeni tip koronavirüs aşısının geliştiricilerinden BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Dr. Özlem Türeci, ABD merkezli bir televizyon programına konuk olarak katıldı.

BioNTech’in kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Türk bilim insanı Özlem Türeci, "Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir" dedi.

kovid-hindistan.jpg

HİNDİSTAN'DA ÖLENLER 200 BİNİ GEÇTİ

Son dönemde Covid-19 ile mücadele etmekte zorlanan ve rekor üzerine rekor kıran Hindistan'da oksijen tüpünün ve boş yatakların tükendiği bildirilirken Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 360 bin 960 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 17 milyon 997 bin 267’ye yükseldiği açıklanmıştı.

ARTIK ÖLÜLERİ YAKMAK İÇİN KREMATORYUMDA YER KALMADI

Son 24 saatte COvid-19 nedeniyle 3 bin 293 kişinin hayatını kaybettiği Hindistan'da Kovid-19 nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle krematoryumlarda yer kalmamasının ardından, ölüler geçici olarak inşa edilen mekanlarda yakılmaya başladı.

hindistan-olenler.jpg
Başkent Yeni Delhi'de Sarai Kale Han krematoryumunda en az 27 yeni platformun inşa edildiği, krematoryum çevresindeki parka 80 platformun daha eklendiği bilgisi paylaşıldı.

Yeni Delhi'de giderek artan ölü sayıları nedeniyle cesetlerin yakılması için otopark, park ve boş alanların geçici krematoryumlara dönüştürülmesinin planladığı kaydedildi. Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 2 bin 771 kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede, günlük can kaybı sayısı da salgının başından bu yana görülen en yüksek noktaya ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN