YKS başvurusu 2022 açıldı mı, ne zaman başlıyor? YKS tarihleri ne zaman?

YKS başvurusu 2022 açıldı mı, ne zaman başlıyor? YKS tarihleri ne zaman?

Üniversite öğrencisi olmaya aday öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında bilgi edinmek istiyor. YKS başvuru tarihleri, sınav oturum günleri, saatleri sorgulanıyor. İşte, YKS başvuru süreci hakkında bilgiler...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvuru süreci açılıyor. Üç oturumdan oluşan YKS'nin birinci oturumu TYT, ikinci oturumu AYT, üçüncü oturumu ise YDT sınavlarından oluşuyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2022 sınav takvimine göre; YKS için başvuru ve sınav tarihleri de belirlendi.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS başvuruları, 11 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 7 Mart 2022 tarihinde sona erecek.

Geç başvurular ise 16 Mart 2022 tarihinde başlayıp 17 Mart 2022 saat 23.59'da son bulacak.

YKS HANGİ TARİHTE GERÇEKLEŞECEK?

YKS'nin ilk oturumu olan TYT 18 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

YKS ikinci oturum olan AYT 19 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

YKS üçüncü oturum olan YDT 19 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla veya ÖSYM Başvuru Merkezleri'nde yapılabilir. Sistemde fotoğrafı bulunmayan adaylar ise başvuru merkezlerine gitmek zorunda.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) NEDİR?

Temel Yeterlilik Testi (TYT), adayların sözel ve sayısal alanlarda sahip olmaları beklenen bilgi, beceri ve yetkinliklerini kapsıyor.

TYT'de yer alacak sorular şu alanlarda olacak:

* Türkçe

* Sosyal Bilimler

* Temel Matematik

* Fen Bilimleri

TYT ile bir önceki sistem olan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) arasındaki en önemli farklılık; TYT'de yer alan Türkçe ve Temel Matematik alanlarındaki soruların yalnızca Türkçe ve Temel Matematik alanlarındaki bilgiyi değil, mantık yeterliliğine dayalı bir değerlendirmeyi esas alması.

ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) NEDİR?

Alan Yeterlilik Testi'nde adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT'de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YABANCI DİL TESTİ (YDT) NEDİR?

Yabancı Dil Testi;

* Almanca

* Arapça

* Fransızca

* İngilizce

* Rusça dillerinde yapılacaktır.

Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunmaktadır. YDT'de adaya sadece başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN