AÖL ikinci dönem sınavları online gerçekleşecek

AÖL ikinci dönem sınavları online gerçekleşecek

Açık öğretim lisesi (AÖL) sınavlarının hangi yöntemle gerçekleştirileceği merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav takviminin ardından sınavların yüz yüze değil, çevrim içi olarak gerçekleştirileceği de açıklandı. AÖL sınavları, 1 Mart 2022 tarihinde başlayıp 10 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek.

Açık öğretim lisesi (AÖL) öğrencileri, sınavların yüz yüze mi çevrim içi mi (online) gerçekleşeceğini merakla araştırırken, beklenen haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. MEB internet sitesinde sınavlara dair yer alan bilgi şöyle: "Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sınavları, 1 Mart 2022 tarihinde saat 09.30'da başlayacak ve 10 Mart 2022 saat 23.59'a kadar çevrim içi olarak yapılacaktır."

İKİNCİ DÖNEM AÖL SINAVLARI NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği ikinci dönem Açık öğretim sınavları, e-Sınav olarak online ortamda gerçekleştirilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi II. Dönem Sınavı 2022 Mart ayında e-Sınav olarak uygulanacak.

Ayrıca Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - III. Dönem Sınavı 2022 Temmuz ayında e-Sınav şeklinde yapılacak.

Yine 2022-2023 Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem Sınavı ise Aralık 2022 tarihinde e Sınav olarak gerçekleşecek.

AÇIK LİSE ONLINE SINAVLAR NASIL OLACAK?

Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden TC kimlik ile giriş yapacak. Sol bölümde bulunan menü yardımıyla sorumlu oldukları dersleri görüntüleyen öğrenciler istedikleri dersin sınavına katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, online açık öğretim sınavlarında öğrencilere 4 (dört) seçenekli toplam 20 soru yöneltiyor.

Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika sınav süresi tanınıyor.

Öğrenciler cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken başlattıkları sınavın süresi sona ermeden yeni sınava katılamıyorlar.

Öğrencilerin sınavlarda doğru cevapladıkları soruların karşılığı 5 (beş) puan olarak belirlendi. 100 puan üzerinden değerlendirilecek sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren aday 45 puan alarak ders geçme puanına erişmiş olacak.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan, kayıt yenileme ve sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne müracaat etmelerine gerek yoktur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN