YKS ek tercihleri ne zaman? 140 puan alanlar için ikinci ek yerleştirme

YKS ek tercihleri ne zaman? 140 puan alanlar için ikinci ek yerleştirme

2021 YKS üniversite tercihlerinin tamamlanmasının ardından birinci ek tercih tarihleri için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Yaptıkları tercihleri değiştirmek isteyen veya herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar boş kontenjanlara yerleştirilecek. İşte, ÖSYM YKS ek tercih takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) takvimi işlemeye devam ediyor. 13 Eylül 2021'den sonra açılacak üniversitelerde eğitim görecek öğrenciler için esas yerleştirmenin ardından iki ek yerleştirme daha yapılacak. Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercih başvuruları ne zaman başlayacak, belli olmadı.

2021 YKS ÜNİVERSİTE EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan ve 24 tercih hakkı bulunan adaylar tercihlerini tamamladı.

ÖSYM, YKS yerleştirme sonuç tarihini henüz açıklamadı. Yerleştirmenin açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar belli olacak. Daha önce tercih yapmamış adaylar için birinci ek tercih dönemi başlayacak.

Bu sürecin ardından da TYT 140, AYT barajı da 170'e indirilecek ve bu yıl ilk kez uygulanan ikinci ek tercih dönemi başlayacak.

YKS üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

140 PUAN ALANLAR İÇİN EK TERCİH OLACAK MI?

2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' yapılacak.

Düşürülen baraj puanlarla tercihler bu aşamada yapılabilecek ve TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

Merkezi yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar için TYT ve AYT/YDT için yine 150/180 baraj puanı esas alınarak yapılacak 'ek yerleştirme' ile 140/170 baraj puanı esas alınarak yapılacak 'ikinci ek yerleştirme' süreçleriyle ilgili tercih ve sonuç tarihleri ÖSYM tarafından ilan edilecek.

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN