YKS için yeni karar: MEB'den az önce resmi açıklama geldi

YKS için yeni karar: MEB'den az önce resmi açıklama geldi

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS başvuru tarihleri için ÖSYM'den son dakika duyurusu yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle sınav tarihlerinin denk gelmesinden dolayı sınav takvimi geri çekildi. Aynı zamnda Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında bazı sınavların tarihi değişti. Sınav tarihleri hakkında MEB'den resmi açıklama geldi. Peki YKS sıvan başvuruları ne zaman? 2023 üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Hayallerini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca üniversite adayı YKS başvuru tarihi için ÖSYM sınav takvimine odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile sınav takviminin denk gelmesi nedeniyle sınav tarihleri ile bir tarihe ertelenirken, Kahramanmaraş depremlerinden dolayı da bazı sınavların tarihi değişti. MEB'den konuyla ilgili ilk resmi açıklama geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Peki 2023 üniversite sınavı ne zaman yapılacak? YKS başvuruları ertelendi mi? YKS başvuruları ne zaman? İşte 2023 ÖSYM sınav takvimi...

ÖSYM'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

ÖSYM'den 2023 sınav takvimi ile ilgili son dakika duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak. Başvurular ise bugünden itibaren başladığı belirtildi. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

gfgfgfgf-52.jpg

SON BAŞVURU TARİHİ 23 MART

Açıklanan takvime göre, sınav başvuruları 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını, 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00’den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek.

Öte yandan yapılan duyuruda, 2023 YKS başvurularında "afet bölgesi" ilan edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden, deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacağı belirtildi.

2023 YKS ERTELENDİ Mİ?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kasım ayında yayınladığı 2023 sınav uygulama takviminde üniversite sınavlarının 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacağını açıklamıştı.

2023 seçimleriyle üniversite sınav tarihlerinin benzerlik göstermesiyle Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik sınav ve seçim takviminin üst üste gelemeyeceği bilgisini paylaşmıştı.

ghghghhg-3.jpg

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

YKS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “"Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız." demişti. Gelen bilgilere göre, başvurular bugün başladı.

ghghghgh-20.jpg

YKS SINAVI NASIL YAPILACAK?

Üniversite sınavı olarak da bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavları AYT- TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda düzenlenir.

Başvuru işlemleri her oturum için ayrı ayrı alınmaktadır. Sınava katılacak oturumları belirleyen adaylar sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapabilirler. Sınav ücretleri yayınlanan kılavuz ile belli olacak.

Üç oturumda düzenlenen sınavlarda TYT 165 dakika, AYT 180 dakika ve son oturum olan YDT sınavı 120 dakika sürmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN