YKS’de ‘motivasyonu bozmayın’ uyarısı

YKS’de ‘motivasyonu bozmayın’ uyarısı

Üniversitelere girişte ilk kez geçen sene uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı bugün ve yarın yapılacak. 2 buçuk milyon adayın gireceği sınav öncesinde uzmanlardan “İlk önce birinci oturumu iyi yönetin. İyi de kötü de geçse motivasyonunuzu bozmayın ve bilgi ağırlıklı sorunların yer alacağı pazar günkü AYT’ye odaklanın” önerisi geldi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen, 2 buçuk milyonun üzerindeki adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün ve yarın yapılacak. İlk kez geçen sene uygulanan YKS, üç oturumdan oluşacak. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün 10.15’te gerçekleştirilecek. Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise yarın saat 10.15’te, Yabancı Dil Testi (YDT) de yarın 15.45’te uygulanacak.  Adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olması gerekiyor. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. YKS’ye girecek adaylardan, T.C. kimlik kartını kaybeden ve nüfus cüzdanı olmayanlar için nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Adaylar cep telefonu ve bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla ve cüzdan ile kredi kartı gibi her türlü manyetik kart ile sınava alınmayacak.  

Sınavda ön lisans programlarını tercih edebilmek veya özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için TYT’den en az 150 puan almak gerekiyor. Engelli öğrenciler ise 100 ve üzeri puan aldıklarında özel yetenek gerektiren lisans programlarına başvuru hakkını elde edebilecek. Lisans programlarını tercih edebilmek için de ilgili puan türünde en az 180 puan almak gerekiyor. Sonuçlar ise 18 Temmuz’da açıklanacak.  Sınavda dikkat edilmesi gereken noktaları değerlendiren Kültür 2000 Koleji Müdür Yardımcısı Sibel Çetin de, öğrencilerin artık sınavı gündeme getirmemeleri gerektiğini söyledi. Sınav sabahı bile öğrencilerin akıllarına takılan konulara ya da sorulara bakmalarında herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Çetin, “İlk girdikleri sınavı çok iyi yönetmeleri gerekiyor ki, asıl onları hedeflerine ulaştıracak olan AYT dediğimiz sınava motivasyonları yüksek olarak girmeleri şart. İlk günü çok iyi atlatırlarsa hemen sevinmesinler aynı zamanda çok kötü geçerse de üzülmesinler çünkü pazar günü gerçekten bilgi ağırlıklı sorularla karşı karşıya kalacakları için içsel motivasyonlarının yüksek olması gerekiyor” şeklinde konuştu.  

Öte yandan sınav öncesinde çok sayıda veli,  İstanbul’da Bakırköy’de bulunan Zuhurat Baba Türbesi’ne çocukları için dua etmeye koştu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN