YKS'ye girecek öğrenciler dikkat! Yeni mühendislik bölümü açılıyor: YÖK'ten onay çıktı

YKS'ye girecek öğrenciler dikkat! Yeni mühendislik bölümü açılıyor: YÖK'ten onay çıktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu'ndan Ordu Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi kurulması onayının çıktığını söyledi.

AK Parti milletvekili adayı ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'da son 15 günde eğitimi güçlendirmek için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini açıkladı. 2023 yılındaki 491 milyon liralık yatırımı ek yatırımlarla birlikte 3,5 milyar liranın üzerine çıkardıklarını belirten Özer, bu yatırımların sadece okullar değil, 7 öğretmenevi, 10 bilim sanat merkezi ve mevcut okulların onarımları ve altyapılarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Özer, ilave ilçelerle birlikte yatırımların daha da artacağına inandığını dile getirdi.

ORDU'YA TEKNOPARK KURULACAK

teknopark

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden AK Parti milletvekili adayı Mahmut Özer, burada TEKNOPARK ile ilgili bir talepleri olduğunu söyledi. Bunun ön adımı olarak da Ordu'ya, üniversite bünyesinde bir mühendislik fakültesi kurulması için talepleri olduğunu belirtti. Özer, rektör ve YÖK başkanıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda YÖK Yürütme Kurulu'ndan Ordu Mühendislik Fakültesi onayının çıktığını duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte Ordu Üniversitesi'nin kapasitesinin artacağını ifade eden Özer, bundan sonraki adımın TEKNOPARK açılması olduğunu söyledi. Mühendislik fakültesinin kurulmasıyla birlikte önemli bir eşiği aştıklarını belirten Özer, TEKNOPARK'ın kurulması için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN