YÖK, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki taciz iddialarını araştırıyor

YÖK, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki taciz iddialarını araştırıyor

YÖK, kız öğrenciye cinsel taciz iddialarıyla ilgili Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki görevli öğretim görevlisinin savunması istendi. Savunma için bir haftalık yasal sürenin ardından, tacizle iddialarının yer aldığı dosya, Yüksek Disiplin Kurulu'nda görüşülerek karara bağlanacak.

YÖK Yüksek Disiplin Kurulu'nca, kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddialarıyla ilgili Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevli öğretim görevlisinin savunması talep edildi. 

Savunma için bir haftalık yasal sürenin dolmasının ardından taciz iddialarının yer aldığı dosya, gelecek haftaki kurulda görüşülerek karara bağlanacak. 

TACİZ İDDİALARINA SORUŞTURMA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, YÖK'te üniversitedeki cinsel taciz iddialarıyla ilgili disiplin soruşturması süreci hızlı bir şekilde işletildi.

MAKÜ'den iletilen dosyaya ilişkin bugün gerçekleştirilen YÖK Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında, ilgili öğretim görevlisinin savunmasının alınması için bir haftalık yasal sürenin dolmasının beklenmesine karar verildi. 

Bunun ardından gelecek hafta yapılması planlanan 'Yüksek Disiplin Kurulu' toplantısında dosyanın görüşülerek karara bağlanması kararlaştırıldı. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN