19 Şubat 2026 Perşembe günü itibarıyla başlayan Ramazan ayı dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, kurum içi çalışma saatlerinde esnekliği öngören yeni bir uygulamaya gitti. Tüm üniversitelere hitaben kaleme alınan resmi belgede, YÖK personelinin ibadetlerini huzur ve sağlık içinde yerine getirebilmesi ile iş verimliliğinin sürdürülebilmesi amacıyla mesai saatlerine yönelik gerekli kolaylıkların sağlandığı kamuoyuna ve ilgili kurumlara bildirildi.
HİZMETİN KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜLMESİ VURGUSU
YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoy imzasıyla yayımlanan ve 19 Şubat 2026 tarihini taşıyan belgede, söz konusu uygulamanın yükseköğretim kurumlarının geneline yayılması talep edildi. Gönderilen yazıda, personelin Ramazan ayını sağlıklı, huzurlu ve verimli bir şekilde geçirebilmeleri hedeflenirken, bu süreçte sunulan kamu hizmetinin etkin, düzenli ve kesintisiz bir şekilde yürütülmesinin temel şart olduğu özellikle vurgulandı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMLERİNE İNİSİYATİF VERİLDİ
Türkiye genelindeki tüm üniversitelere dağıtımı yapılan E-73112577-010.10-12219 sayılı belge ile üniversite yönetimlerinden kendi iç işleyişlerini dikkate alarak hareket etmeleri istendi. Karar doğrultusunda, rektörlüklerin ilgili tedbirleri alarak akademik ve idari personelin mesai saatlerinde esneklik sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmesi bekleniyor.
