'YSK üyelerine hakaret' davasında mütalaa açıklandı: İmamoğlu'na 4 yıl hapis istemi

'YSK üyelerine hakaret' davasında mütalaa açıklandı: İmamoğlu'na 4 yıl hapis istemi

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 13 bin farkla kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptalinin ardından yaptığı basın açıklamasında 'YSK başkan ve üyelerine hakaret' iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık İmamoğlu için, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İmamoğlu katılmazken, avukatı Kemal Polat hazır bulundu. Hakim önceki celse sanık tarafının reddi hakim talebinin Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirildiğini ve talebin reddedildiğini söyledi.

4 YIL 1 AYA KADAR HAPİS CEZASI

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının resmi suç duyurusuna istinaden soruşturma başlatıldığını söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun 4 Kasım 2019 günü yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği kaydedilen mütalaada, İmamoğlu’nun “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (24)
24 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN