YSK'den AK Parti'nin reklam filminin yasaklanması talebine ret

YSK'den AK Parti'nin reklam filminin yasaklanması talebine ret

CHP'nin, AK Parti'nin yerel seçimler için hazırlattığı "ezan sesi" ve "Türk bayrağı" içeren reklam filminin yasaklanması istemiyle Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru reddedildi. 2014'te benzer nedenlerden bir reklam filmi yasaklanmıştı.

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, AK Parti'nin yerel seçimler için hazırlattığı ve 4 Mart'ta yayımladığı reklam filminin yasaklanması için YSK'ye başvurdu.

Dilekçede; 1.45 dakikalık reklam filminin 0.03-0.12 saniyeleri arasında duyulan ezan sesi ile reklam filminin tamamında ana tema olarak forma üzerinde Türk bayrağı kullanıldığının altı çizildi.

2014'TE YASAKLANMIŞTI

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da, seçim propagandasında Türk bayrağı ve dini ibarelerin kullanılamayacağının hüküm altına alındığı kaydedilen dilekçede, 2014'teki benzer bir reklam filminin yasaklandığı anımsatıldı.

YSK REDDETTİ

Dilekçede, "Türk bayrağı ve ezan sesi kullanılan siyasi reklamın televizyonlarda, radyolarda ve internette yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına karar verilmesi" talep edildi.

Başvuruyu görüşen YSK, söz konusu talebi reddetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN