Yurt gezileri programı nedir, katılma yaşı kaç? KYK yurtlarında ücretsiz kalma şartları

Yurt gezileri programı nedir, katılma yaşı kaç? KYK yurtlarında ücretsiz kalma şartları

KYK yurtları kadar ücretsiz mi? KYK yurtları yaz dönemi içerisinde Türkiye’yi gezme amacına sahip olan gençleri barındıracak. Yaz tatilinde gezerek geçirmek isteyenler 81 il kapsamında seçilen KYK yurtları içerisinde ücretsiz olarak kalabilecek. Detaylar haberimizde…

Daha önceleri 18-25 yaş aralığında olanların KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabildiği yurtiçi gezi programlarına istinaden Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli haberi verdi. Türkiye’yi gezmek isteyenler KYK yurtları içerisinde ücretsiz olarak konaklayabilecek.

Yurt Gezilerine Katılma Yaş Sınırı Kaç? KYK Yurtları İçin Kaç Yaşına Kadar Ücretsiz Olarak Konaklanabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşması esnasında birden fazla konuya parmak bastı. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konulara açıklama getiren Erdoğan, gençlere müjdeli haberi verdi. Erdoğan, daha önceleri gençlerin seyahat amacıyla gitmiş oldukları illerde KYK yurtları içerisinde kalmaları için düzenlenen 'Seyahatsever' uygulamasının yaş sınırının gelen talepler üzerine değiştiğini açıkladı.

KYK

KYK Yurtlarında Yaş Sınırı Kaç?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir müjde de gençlerimize vermek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülkemizi gezmeye çıkan gençlerimize yurtlarımızın kapılarını açtığını daha önce açıklamıştık. Seyahatsever adını verdiğimiz bu uygulamaya gerçekten çok fazla talep geldi. Gençlerimizin bu imkandan daha fazla katılımla istifadesini sağlamak için onlardan gelen istek doğrultusunda yaş aralığını 18-25'ten 18-30'a yükselttik." İfadelerine yer verdi.

KYK

KYK Yurtları Hangi Tarihe Kadar Ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençlerimizin yaz aylarında gönül rahatlığıyla gezebilmesi için 15 Temmuz - 1 Eylül arasında 81 ildeki yurtlarımız ücretiz olarak konaklamaya açık olacaktır." Açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN