Zam fırtınası et fiyatlarına vurdu! Kırmızı et fiyatını gören beyaz ete yöneliyor: Artık 2 ayda bir yenilecek...

Zam fırtınası et fiyatlarına vurdu! Kırmızı et fiyatını gören beyaz ete yöneliyor: Artık 2 ayda bir yenilecek...

Ülkemizde sık sık gündeme gelen kırmızı et fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte yüksele dolar kuru ve altın fiyatlarının yanı sıra zamlar da gündemde yer aldı. Alkol ve akaryakıt fiyatlarına yansıyan zamlar şimdi de kırmızı et fiyatlarına yansıdı. Zamlanan kırmızı et fiyatını gören beyaz et alıyor. İşte tüm detaylar...

SEÇİM SONRASI ZAM ÜSTÜNE ZAM

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ile birlikte zamlar gelmeye devam ediyor. Seçimlerden sonra yükselen fiyatlar vatandaşın tepkisini çekti. Üst üste gelen zamlar vatandaşın dikkatini çekerken seçimlerden hemen sonra alkol fiyatlarına zam yapıldı.

Zam sonrası Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden zam duyurusu yapan Erol Dündar'ın paylaştığı listeye göre 35 cl’lik şişe 219 lira, 50 cl’lik şişe 299 lira olurken, 70 cl’lik şişe 399 lira ve 100 cl’lik şişe 599 liraya yükseldi.

Ayriyeten bazı şaraplara da zam geldiğini belirterek bir şarap markasının 75 cl'lik şişesinin 149 TL olduğunu duyurdu. Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise sosyal medya hesabı üzerinden tütün ürünlerine dair açıklama yaptı. Sigarada paket başına 7 TL ile 10 TL arasında zam geleceğini duyurdu.

ekmek-zammi.jpg

EKMEK FİYATLARINDA ZAM

Alkol fiyatlarında gelen zam sonrasında Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası'ndan açıklama geldi. Daha öncesinde 4 TL'ye satılan 200 gramlık ekmeğin fiyatı 1 TL tutarındaki artışla 5 TL'ye kadar yükseliş sağladı. İstanbul'da fırıncılar ise seçim sonrası açıklayacakları zammı ilerleyen günlerde duyurması bekleniyor.

kurbanlik-fiyatlari-2016-carrefour-migros-15jpgeso3urzs.jpg

KURBAN BAĞIŞINDA DEV ZAM

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kırmızı et fiyatları merak konusu oldu. Kızılay tarafından her sene rutin bir hale gelen kurban bağışı toplanmaya başlandı. Toplanan bağışlara göre 2022 yılında 2 bin 470 lira olarak açıklanırken bu sene zamlandı.

Kurban bedeline 2023 yılı itibariyle yüzde 141 oranında zam yapıldı. Zam sonrası 5 bin 950 liraya kadar yükselmesi vatandaşın dikkatinden kaçmadı. Kızılay tarafından paylaşılan bilgiye göre kurban bedeli yurt dışı için 2 bin 650 lira olarak açıklandı. Bu durumun zamlanan et fiyatlarından kaynaklandığı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN