Zam şampiyonundan sevindiren haber! Tarlada 16, markette 30 TL! Ramazan sonunu bekleyin!

Zam şampiyonundan sevindiren haber! Tarlada 16, markette 30 TL! Ramazan sonunu bekleyin!

Soğan fiyatları son günlerde artış gösteren ürünler arasında yer alıyor. Erken soğan hasadı için Adana'da kollar sıvandı. Soğan hasadının başlaması ile birlikte Ramazan Bayramı'nın ardından fiyatların düşeceği belirtildi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bayram sonrasını işaret etti. İşte soğan fiyatları hakkında merak edilen detaylar…

Verimli arazileri ile bilinen Adana 23.000 dönümlük alanda ekili bulunan soğan hasadı ile gündeme geldi. 31 Mart 2023 tarihinden bu yana soğan hasadı devam ederken ilk hasadın ardından soğanın kilogram fiyatı 17-18 TL bandına ulaştı. Şimdilerde fiyatların 14 TL bandında yer aldığı görülürken fiyatların yüksek seyretmesinin nedeni ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden tarım işçisi gelmemesi olduğu belirtildi. Ramazan Bayramı'nın ardından hasadın hızlanacağı belirtilirken fiyatlarında düşeceği ifade edildi. İşte soğan fiyatları hakkında merak edilen detaylar…

SON FİYATLARI DÜŞECEK

Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nde soğan hasadı devam ederken İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, havaların yağışlı devam etmesi nedeniyle hasada başlanamadığını ifade etti. Adana ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hasadın devam ettiğini ifade eden Doğan, “Soğan, piyasaya az girdiği için fiyatlar yüksek. Şu an soğan fiyatı tarlada 14 ile 16 lira arasında değişiyor.” dedi.

sogan-fiyat.jpg

BAYRAM SONRASINI İŞARET ETTİ


Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala soğan fiyatlarının da düşeceği belirtildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kalifiye soğan işçilerinin gelmesi ile birlikte hasadın hızlanacağını belirten Doğan, şimdiki fiyatlarını yalnızca Ramazan Bayramı'na kadar devam edeceğini söyledi. Soğan toplama işleminin şimdilerde Adana'daki tarım işçileri ile devam ettiğini vurgulayan Doğan, işçilerin yeterli sayıda olmadığını dile getirdi.

sogan-hasadi.jpg

Soğan fiyatlarının Ramazan Bayramından en geç 1 hafta sonra düşeceğini söyleyen Doğan, bayram sonrasında soğanın daha ucuz bir şekilde raflarda yerini alacağını vurguladı. Doğan, soğanın ihraç edilmesi ve çiftçiye para kazandırması durumunda bir sonraki sene Ekim ayında daha çok verim alınacağını ifade etti.

sogan-fiyatlarinda.jpg

Doğan, “Soğan Ramazan Bayramı'ndan sonra kırmızı kabuk bağlayacak ve o sırada yurt dışı kapıları açılmazsa soğan tarlada kalacaktır. Yurt dışı kapılarının da açılmasını, ihtiyaç fazlası soğanın ihraç edilmesini bekliyoruz” sözlerini dile getirdi. Soğan üreticisi Mutlu Metin Talay ise soğanın fiyatından ve veriminden memnun olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN