Zeydan Karalar kimdir ve aslen nerelidir? İşte hayat hikâyesi

Zeydan Karalar kimdir ve aslen nerelidir? İşte hayat hikâyesi

CHP'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar'ın hayat hikâyesi çıktığı her canlı yayın programında araştırılıyor. 1958'de Adana'da doğan Zeydan Karalar, 1977-80 yıllarında CHP İl Gençlik Kollarında çalıştı. Peki, Zeydan Karalar kimdir? İşte detaylar...

Zeydan Karalar kaç yaşında ve aslen nereli? 1958’de Adana’da doğan Zeydan Karalar, ilk, orta ve lise eğitimini bu kentte tamamladı. 1977'de Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurarak yönetim kurulu başkanlığını yapan Zeydan Karalar, 1977-80 yıllarında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttü. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

ZEYDAN KARALAR KİMDİR?

1980'de Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olan Zeydan Karalar, 1981 yılında, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanına ulaştı. 2 sene bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yapan Zeydan Karalar, 1979-1985 yıllarında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı.

1985-1991 yıllarında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yapan Zeydan Karalar, 1991-96 yıllarında da Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1996-2007 yıllarında da Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yapan Zeydan Karalar, Kazakistan’da Okan-Antriko Entegre Tekstil Fabrikasını da kurmasının ardından burada Genel Müdürlük de yaptı. 2005'te kendi şirketi A-TEKS Mühendislik’i kurmasının ardından 2008'de de ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu. Şirketteki yönetimini devam ettirirken, siyasi çalışmalarını da tam gaz sürdürdü.

7 Temmuz 2010’da CHP Adana İl Başkanlğı’na atandı. Referandum çalışmalarını yürüttü. 23 Ocak 2011’de İl Kongresini de kazanarak bu göreve Genel Seçimler sürecinde de devam etti. Zeydan Karalar halen ADSİAD üyeliğini , MMO üyeliğini ve A-TEKS Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir. Eşi Nuray Karalar Fen ve Teknoloji Öğretmeni, kızı tıp doktoru, iki oğlu mühendistir. Arapça ve Almanca bilmektedir.

Zeydan Karalar'ın seçim sürecindeki ifadeleri:

ADANA BŞB'NİN KURDUĞU SAHRA HASTANESİ MÜHÜRLENDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin corona virüse (koronavirüs) karşı ihtiyaç halinde kullanılmak üzere TÜYAP Fuar Alanı'nda hazırladığı sahra hastanesi Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendi.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sahra hastanesinin hizmete hazır olduğunu şu sözlerle duyurmuştu: "Sahra Hastanemizi, kendi standartlarında tüm altyapısıyla tamamladık. Gerektiğinde sağlık ekibimiz ile birlikte Sağlık Bakanlığı'mıza devredebilir ve yatak kapasitesini artırabiliriz. Umarız ihtiyaç olmaz ama biz her senaryoya karşı tedbirimizi almalıyız. #BirizBeraberiz"

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN