Zeytinyağında fiyatlar durmuyor! 6 ayda rekor zam, raflara konulmayan yağların internet fiyatı şok etti

Zeytinyağında fiyatlar durmuyor! 6 ayda rekor zam, raflara konulmayan yağların internet fiyatı şok etti

Zeytinyağında fiyatlar aldı başını gidiyor, bir türlü durmuyor! 6 ayda rekor zam! Raflara konulmayan zeytinyağlarının fiyatı internette dudak uçuklatıyor! İşte zeytinyağlarının fiyatı...

Sözcü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılındaki Tarım Kredi Kooperatifi marketindeki alışverişi sırasında çekilen bir fotoğrafta yer alan zeytinyağı etiketindeki 6 aylık değişimi haberleştirdi. Kadraja giren 5 litrelik Naturel Sızma Zeytinyağı'nın fiyatının 29 Eylül 2019'da 99 lira olduğu, ancak 29 Temmuz 2023'te bu fiyatın 825 liraya çıktığı belirtildi.

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI 7 KAT ARTTI

Avrupa'nın zeytinyağı krizi ve Türkiye'ye etkileri - Tarım Dünyasından - Ali Ekber Yıldırım | GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU

Geçen dört yılda zeytinyağı fiyatlarının 7 kattan fazla arttığına dair yapılan haberin ardından, 1 Ağustos 2023'te dökme ve varili zeytinyağı ihracatı 3 ay süreyle yasaklanmıştı. Yurt içinde zeytinyağı fiyatlarını kontrol etmek amacıyla alınan bu karar 1 Kasım'da sona erecekti, ancak 18 Ekim'de süresiz olarak uzatıldı. İhracat yasağına rağmen zeytinyağı fiyatlarındaki artış engellenemedi ve 6 ay içinde zeytinyağı fiyatları oldukça yükseldi.

İNTERNETTE 5 LİTRE ZEYTİNYAĞI FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

Zeytinyağı alım fiyatı 35 lira olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yaptığı marketteki 5 litrelik TK Naturel Sızma Zeytinyağı'nın fiyatının Temmuz 2023'te 825 lira olduğu, ancak günümüzde bu ürünün birkaç Tarım Kredi marketinde bulunamadığı ve fiyat artışı nedeniyle yılbaşından beri satılmadığı ifade edildi. Sözcü'nün haberine göre internet üzerinde bağımsız satıcıların ürünü 1888 liradan sattığı belirtilirken, bu durumda 2019'da 5 litrelik zeytinyağının fiyatının 99 lira iken bugün 377 liraya çıktığı ifade edildi.

Ayrıca, piyasada yaygın olarak bilinen bir başka markaya ait zeytinyağının litre fiyatının 2019'da 160 lira, ancak Temmuz 2023'te 430 lira olduğu ifade edildi. Küresel zeytinyağı fiyatlarındaki kuraklık etkisiyle Türkiye'de üretim ve dağıtım maliyetlerindeki artışın zeytinyağı fiyatlarını yukarı yönlü etkilediği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN