Zırhlı araçlar şehir içinde yasaklansın talebi

Zırhlı araçlar şehir içinde yasaklansın talebi

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, şehir içinde zırhlı araçların yasaklanmasını talep etti. Son yıllarda zırhlı araçların çarpması sonucu 25'i çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Kaçmaz, “Bu kazaların, aynı coğrafyada ve sıklıkla yaşanması Türkiye'deki Kürt sorununu gösteriyor” dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda zırhlı araçların çarpması sonucu 25'i çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiğini, 24'ü çocuk 141 kişinin yaralandığını söyledi.

Zırhlı araçların, felakete neden olduğunu savunan Kaçmaz, "Bu kazaların, aynı coğrafyada ve sıklıkla yaşanması Türkiye'deki Kürt sorununu gösteriyor. Çözümsüzlüğün, savaş politikalarının nasıl bir sonuca neden olduğunu da yansıtıyor" diye konuştu.

“ÖLÜM SAÇMAYA DEVAM EDİYOR”

Zırhlı araçların, Kürtlerin bellediğinde faili meçhul cinayetlerin sembolü olarak yer aldığını belirten Kaçmaz, “Bu savaş makineleri ölüm saçmaya devam ediyor. Bu konularda muhalefet sessiz kalıyor, iktidar da sorumluluk almış değil. Bu sorunun çözümü, Kürt meselesinin çözümünde ve demokraside ısrar. HDP olarak iktidarı, şehir içinde zırhlı araçların yasaklanmasına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN