2023 yılında meydana gelen olayda, Rabia Çataklı’nın annesi Şeyda Çataklı ile anneannesi Medine Küçükkaya’yı baltayla öldürdüğü ve parçalayarak bazı uzuvları eşyalarla birlikte evin camından sokağa attığı öne sürüldü. Olayın ardından anne ve anneanne toprağa verilirken, Rabia Çataklı “üst soya ve kadına karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklanarak hakkında dava açıldı.
AKIL HASTALIĞI TESPİT EDİLMEDİ
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Rabia Çataklı ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor okundu. Raporda, sanığın cezai sorumluluğunu ortadan kaldıracak veya azaltacak nitelikte herhangi bir akıl hastalığı ya da zeka geriliğinin tespit edilmediği, suçun işlendiği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını kavrayabildiği ve davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak bir akli arızaya dair bulguya rastlanmadığı belirtildi.
Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili, sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Cumhuriyet savcısı da Adli Tıp raporuna dayanarak sanığın annesi ve anneannesine karşı işlediği “üst soya ve kadına karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.
Sanık Rabia Çataklı ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek, “İsteyerek ve bilerek yapmadım. Rahatsızlığımdan kaynaklı bir atak sırasında bu olay gerçekleşti” dedi. Sanık avukatı da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek müvekkilinin beraatini veya tahliyesini talep etti.
İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti, Rabia Çataklı’nın annesi Şeyda Çataklı ile anneannesi Medine Küçükkaya’ya yönelik “üst soya ve kadına karşı kasten öldürme” suçunu işlediğine hükmederek sanığın iki kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
