Yabancının konut alımları devam ediyor

Yabancının konut alımları devam ediyor

Temmuz ayı konut satışları yüzde 13,5 artarak devam etti. Yabancılara satılan konut sayısı ise yüzde 37,6 artışla 2 binin üzerinde oldu.

[Karar]

TUIK Temmuz ayına ait konut satış istatistiklerini yayınladı. Buna göre temmuz 2015'de Türkiye'de 96 bin 589 konut satışı gerçekleşirken Ocak-Temmuz döneminde de konut satışları 731 bin 669'a ulaştı. 

Temmuz ayında konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 artış gerçekleştirirken Ocak-Temmuz dönemi satışlarındaki artış yüzde 20 oldu. 

Satılan konutların 273 bini ipotekli olurken 459 bini diğer satışlar şeklinde gerçekleşti. 

Yine bu yılın temmuz ayında yeni konut satışları yüzde 10,8 artışla 43 bin 623'e ulaşırken Ocak-Temmuz döneminde yeni konut satışları da  yüzde 16,1 artış yaşamış oldu. Bu onuçla temmuz ayında yeni konut satışlarında kismi bir yavaşlama görülürken ikinci el konut satışları daha canlı şekilde devam etti. 

Yabancıya konut satışı artıyor

Temmuz ayında yabancılara satılan konut sayısı geçen yıl bin 703 iken bu yıl 2 bin 256 adete yükseldi. Yabancı bu yılda en fazla konutu İstanbuL'dan aldı (718 adet).

Yabancıyların Ocak-Temmuz döneminde almış oldukları konut sayısı 10 bin 353'e ulaşırken bu konutların 3 bin 329'u İstanbul'dan alınmış oldu. Yabancıların konut aldığı ikinci büyük il ise 2 bin 862 konut ile Antalya oldu. Oysa geçen yıl Antalya yabancıların bir numaralaı gözdesi iken bu yıl ikinci sıraya geriledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN