Sınır ötesi operasyon tezkeresi Meclis'te

Sınır ötesi operasyon 
tezkeresi Meclis'te

Sınır ötesi operasyon tezkeresi Bakanlar Kurulu'nda imzalandı. Suriye ve Irak'ı kapsayan sınır ötesi operasyon tezkeresi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sevk edildi.

Suriye ve Irak'ı kapsayan Sınırötesi operasyon tezkeresi Baskanlar Kurulu'nca imzalanıp, Meclis'e sevk edildi. Tezkere metninde değişikliğe gidilmedi. Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin 1 yıl uzatılmasını içeren Bakanlar Kurulu Kararı TBMM'ye sevk edildi

Davutoğlu imzaladı

Dışişleri Bakanlığı, dün Başbakanlığa tezkere metnini göndermişti.

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nda tezkere imzaya açıldı ve Başbakan Davutoğlu'nun imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sevk edildi.

Örgüt sayısındaki artış vurgulandı

Geçen yıl kabul edilen tezkerede DEAŞ ve PKK'ya işaret ediliyordu. Bu yıl ise "ulusal güvenliğimize dönük riskler ve tehditler artmaktadır. Kuzey Irak'ta PKK varlığını sürdürmektedir. Suriye ve Irak'taki Terör örgütü sayısında artış olduğu gözlenmektedir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN