MHP'den Faruk Çelik'e yanıt

MHP'den Faruk Çelik'e yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, koalisyon arayışı sürecinde gerçekleşen AK Parti-MHP görüşmelerine ilişkin "Maddeler üzerinde uzlaşılamadı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, NTV yayınına konuk oldu. Yalçın, "MHP'nin şartlarının ne oduğunu bilmeyen kalmadı. Sayın Davutoğlu, sayın Çelik toplantıya gelirken ne olduğunu biliyorlardı. Orada öncelikle sayın dvautoğlu MHP azınlık hükümetinde destek talebinde bulundu, doğrudur, destek olmadık" dedi. 

"Davutoğlu o soruya anında cevap vermedi"

Görüşmelerde seçim hükümeti üzerinde de durulduğunu ifade eden Yalçın, şunları ifade etti:

"Seçim hükümeti konusunda kurulduğu zaman MHP üye vermeyecek denildi. Bu görüşmelerin hemen ardından sayın Bahçeli kendilerine şunu sordu: Bizim şartlarımızı biliyorsunuz, kabul ediyor musunuz?... Sayın Davutoğlu o soruya anında cevap vermedi. Ama maddeler tek tek ele almak suretiyle görüşüldü. 

"17-25 yolsuzluk süreci Meclis'in işidir' dedi"

Maddeler üzerinde de uzlaşılamadı. Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerinde bir problem yok gibi ortaya çıktı. '17-25 yolsuzluk süreci Meclis'in işidir' dedi. Topu Meclis'e attı. Çözüm süreci ile ilgi demokratik yaklaşımlardan vazgeçemeyiz dedi. Toplantılarda sizin maddelerinizi kabul ediyoruz gibi bir yaklaşım kesinlikle olmadı. 

Faruk Bey bugünkü yaptığı konuşmada MHP ile daha önce yapılan görüşmeyi karıştırdı. İlk toplantıda genel başkanımız Türkiye'nin içinde bulunduğu yarılmayı AK Parti-CHP koalisyonunun daha iyi olacağını söyledi Bunu tavsiye etti. 

"Böyle ülke yönetilir mi?"

Cumhurbaşkanı'nın 7 Haziran'dan beri nasıl bir tavır içinde olduğunu hep beraber gözlüyoruz. Cumhurbaşkanı 7 Haziran'dan sonra bu ülkeyi inat ve ısrarla yeni bir seçime götürmek üzere kurgulamalarını yapmaktadır. Burada vahim olan durum, 45 gün bitmeden Cumhurbaşkanı'nın açıklama yaparak seçim gününü ortaya koyması da ayrı bir garabettir. Dün sayın Davutoğlu çıkıyor CHP ve MHP liderlerine çağrı yaparken, Cumhurbaşkanı çıkıp seçim günü tespit ediyor. Böyle ülke yönetilir mi? 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN