Gürkan Hacır kimdir, kaç yaşında, nereli? Programı yayından kaldırıldı!

Gürkan Hacır kimdir, kaç yaşında, nereli? Programı yayından kaldırıldı!

Birçok tv kanalında programlar hazırlayan ve konuk olarak yer alan gazeteci Gürkan Hacır, güncel siyaset ve yakın geçmişe dair belgeseller çekti ve kitaplar yazdı. 'Şimdiki Zaman' adlı tartışma programı uzun süre ekranlarda yayınlandı. İşte biyografisi...

Gazeteci Gürkan Hacır'ın yapımcısı ve sunucusu olduğu 'Şimdiki Zaman Siyaset' tartışma programı, Halk TV tarafından yayından kaldırıldı. Kanal tarafından yapılan açıklamada; Gürkan Hacır, Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'a teşekkür edilirken, programın neden yayından kaldırıldığı belirtilmedi.

'ŞİMDİKİ ZAMAN' PROGRAMI NEDEN YAYINDAN KALDIRILDI?

CHP'nin destek verdiği bilinen Halk TV'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Saygıdeğer Halk TV izleyicisine,

Sosyal medyaya da yansıdığı üzere Şimdiki Zaman Siyaset programını sonlandırma kararı aldık. Gürkan Hacır, Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş kanalımıza uzunca bir süre katkıda bulundu. Bundan dolayı kendilerine öncelikle teşekkür ederiz.

Başka kurumlarda olduğu gibi Halk TV de, kurumsallaşma yolunda adımlar atarken, kâh yeni isim ve programlara yer veriyor, kâh bu tür kararlar almak durumunda kalıyor.

Halk TV, bir ihtiyaca cevap vermektedir. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, daha demokratik, daha özgür bir Türkiye özlemiyle yayıncılık yapmaktadır. Başında Demokles'in kılıcı sallandırılırken bile bu çizgisini değiştirmemiş, değiştirmeyecektir. Gizlenenleri açığa çıkarmaya, görülmesi istenmeyenleri göstermeye devam edeceğiz. Özgür yayıncılık ve haberciliğimizden ödün vermeyeceğiz.

Özetle tüm kuşatılmışlığa rağmen, savunduğumuz değerlere bağlı kalarak, güçlü isimlerle Türkiye'nin nefes borusu olma iddiasından vaz geçmeyeceğiz.

Halk TV'yi bugüne taşıyan izleyicilerimize bu açıklamayı bir borç bildik. Saygılarımızla."

basliksiz-1-kein-cover-001.jpg

GÜRKAN HACIR'IN HAYAT HİKAYESİ

1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi.

Yeni Harman dergisine hazırladığı röportaj ve dosyalarla medyada ilgi topladı. Yeni Harman'da Yalçın Küçük ile yaptığı söyleşiler, daha sonra Skytürk'te 'Kalemler ve Kılıçlar' adlı televizyon programı oldu. Ertesi yıl programdan kendi isteğiyle ayrıldı ve 'Şimdiki Zaman' adlı programı sunmaya başladı.

Yine Skytürk'te 'Öteki Tanık' adlı bir televizyon belgeseli hazırladı. Halk TV'de 'Şimdiki Zaman Siyaset' programında Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş ile gündemi değerlendirdi.

BELGESELLER HAZIRLADI

2007 yılından beri belgesel yapımcılığı ile ilgileniyor. Yine kendisinin kurucusu olduğu 'Sahici Film' adlı yapım şirketi, güncel konularda araştırma içerikli belgeseller ve programlar hazırlıyor.

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük hakkında 'Haziran Yangını' adlı araştırma-belgesel filmi hazırladı.

Video paylaşım sitesi Youtube'da gündeme dair yorumlarını paylaşmaktadır.

1970 doğumlu olan Gürkan Hacır, 2020 yılı itibarıyla 50 yaşındadır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gurkanhacir, Twitter'da @gurkanhacir kullanıcı adıyla yer almaktadır.

GÜRKAN HACIR KİTAPLARI

* Efe Başvekil; Şükrü Saracoğlu'nun Romanı

* Refleks; Önce Köşeler Gevşedi

* Bizim Hep İnanmamızı İstediler Ma-Amin

GÜRKAN HACIR BELGESELLERİ

* Haziran Yangını (2014)

* Çoban Ateşi (2012)

* Kökler (2011)

* Poli (2009)

* Efe Başvekil (2007)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN