Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu ne yapsak?

Bu hafta sonunun en iyi konserleri, etkinlikleri, filmleri, sergileri ve daha fazlası...

Ölü Ozanlar Derneği’, ‘Can Dostum’ filmlerinin ünlü Amerikalı oyuncusu Robin Williams’ın hayatından kesitler, ölümünden beş yıl sonra YouTube kanalında hayranlarıyla buluşuyor. Parkinson hastalığına yakalandıktan sonra yaşamına son vererek hayranlarını üzüntüye boğan sanatçının hayatı Time Life medya şirketi ve Robin Williams Estate’in yardımıyla açılan kanalda bütün detaylarıyla anlatılacak. Yayınlanacak videolarda Williams’ın arkadaşları ve ailesi ile röportajlar, kendisine ait eski videoları yer alacak.

EVDE OPERA KEYFİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sanat Heyecanı Evimizde’ sloganıyla TRT 2’de başlattığı opera, tiyatro, konser ve müzikal yayınları devam ediyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından sahnelenecek ‘Adia’ operası yarın akşam banttan ekrana gelecek. Kuzman Popov’un sahneye koyduğu 3 perdekil operada, orkestrayı Alexandru Samuil, koroyu da Mahir Seyrek yönetiyor. Mısır ordusunun genç kumandam Ramades’in, Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida’ya aşkının anlatıldığı eseri kaçırmayın.

DÜNYA SANATINA YAKINDAN BAKIN

Her yıl Basel, Hong Kong ve Miami Beach’de düzenlediği gösterimlerle dünyanın en büyük sanat fuarı olarak görülen Art Basel, koronavirüs nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı fuarın ardından Online Viewing Rooms (Online Görüntüleme Odaları) projesini hayata geçirdi. Dünyanın dört bir yanından 223 galerinin eserlerinin sergilendiği bu dijital platformda, dünyanın her yerinden çağdaş sanatçıların çalışmalarının örneklerini inceleyerek keyifli ve bilgilendirici saatler geçirebilirsiniz. Art Basel’in dijital platformunda sergilenen eserler ‘artbasel.com’ internet adresinde sanatseverleri bekliyor.

ÜNLÜLERDEN EV KONSERLERİ

Yurt dışında John Legend, Coldplay grubunun solisti Chris Martin, Türkiye’de Yalın, Can Bonomo, Zeynep Bastık, Oğuzhan Koç, Haluk Levent, Cem Adrian, Gökhan Türkmen gibi isimler, zaman zaman Instagram hesapları üzerinden canlı yayın performanslarıyla evlere neşe katıyor. Evde internetten herhangi bir müzik açıp dinlemek yerine, bu canlı konserlerin coşkusunu yaşamak isterseniz, bu sanatçıların instagram hesaplarını takipte kalın, hatta bildirimleri açın.

KROSOCZKA İLE ÇİZİM SAATİ

Ünlü çocuk kitabı illüstratörü Jarrett Krosoczka, dünyanın dört bir yanında yaşanan gelişmelerin ardından YouTube kanalında günlük bir eğitim serisine başladı. Çocukları gündemin yoğunluğundan uzaklaştırıp sanatla bir araya getirmeyi amaçlayan Krosoczka, her gün Türkiye saatiyle 21:00’de kanalından canlı illüstrasyon dersleri veriyor. Kaçıranların üzülmesine ise hiç gerek yok çünkü derslerin hepsi kaydedilip 20 dakikalık bölümler halinde kanala yükleniyor. Özellikle çocuklarında resim yeteneği gözlemleyen aileler Krosoczka’nın ‘youtube.com/studiojjk’ adresindeki videolarını açarak, geleceğin sanatçılarının evde daha keyifli ve öğretici bir zaman geçirmesini sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN