Hafta sonu yazı, hafta içi ise kışı yaşayacağız

Hafta sonu yazı, hafta içi ise kışı yaşayacağız

Meteorolojiden alınan son tahminlere göre, bu gece 21.00'dan pazartesi sabahı 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Türkiye, yazdan kalma bir hafta sonu geçirecek. Pazartesi gününden itibaren ise sıcaklıklar düşecek, sağanak başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin son tahminleri paylaştı. 

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bu gece 21.00'dan pazartesi sabahı 05:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Türkiye, yazdan kalma bir hafta sonu geçirecek. Ancak havalar pazartesi günü itibariyle soğuyarak tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek.

6 İLE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya ve Muğla il geneli, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, Burdur'un doğu ve Isparta'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

SON RAAR GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Yağışların; öğle saatlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

screenshot-1.jpg
Türkiye geneli radar görüntüleri

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da ise bugün (cuma günü) hava sıcaklığı 16 derece civarında seyredecek.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

 

haritatahmingun1.jpg

haritatahmingun2.jpg

haritatahmingun3.jpg

haritatahmingun4.jpg

haritatahmingun5.jpg


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN