Halkbank esnaf kredisi erteleme başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Halkbank esnaf kredisi erteleme başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 salgını döneminde iş yerlerini açamayan ve çalışmakta problem çeken esnaf ve sanatkârlara müjde verdi. Halkbank tarafından verilen 25 bin TL kredilerin 6 ay daha erteleneceği bilgisi paylaşıldı.

Halkbank, esnaflara verilen 25 bin TL kredilerin erteleme başvurusuyla ilgili bilgilerin ileriki günlerde açıklanacağını duyurdu. 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 tarihlerinde ödenmesi gereken Halkbank esnaf kredi taksitleri, bu düzenleme ile birlikte ertelenecek.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ ERTELEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara verilen Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 tarihlerinde 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitlerinin ertelendiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredisini Halkbank’tan kullan esnaf ve sanatkârların bu tarihlerde 6 aylık taksit erteleme gerçekleştirebildiği belirtildi.

Hazine destekli olarak tahsis edilen 25 bin Türk lirasına dek limitli esnaf destek kredisi için erteleme süreci 26 Ocak 2021 itibarıyla başladı. Erteleme süreci ile ilgili bilgiler, ilerleyen günlerde Halkbank tarafından açıklanacak.

Ekonomik İstikrar Kalkanı düzenlemeleri dâhilinde de Halkbank tarafından, nakit akışı problem çeken esnaf ve sanatkârlara finansman imkânı tanımak için Esnaf Destek Paketi adı altında ‘işletme kredisi’ ve ‘esnaf kredi kartı’ fırsatı tanınmıştı.

Halkbank tarafından verilen krediler dâhilinde yürürlüğe sokulan, 25 bin Türk lirasına kadar limitli, 36 aya kadar vadeli, senelik yüzde 4,5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulanabilen Hazine faiz destekli işletme kredisinden binlerce esnaf ve sanatkâr faydalanmıştı. 

halkbank-esnaf-kredisi-erteleme-basvurusu-nasil-yapilir-cumhurbaskani-erdogan-acikladi.jpg

Partisinin İstanbul İl Başkanlığından, AK Parti 7. Olağan Denizli, Mersin, Uşak il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldığı konuşmasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bir müjde vermek istiyorum’ diyerek, ‘Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir.’ açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN