Hangi ilde ne kadar koronavirüs vakası var? İstanbul İzmir Ankara corona virüs vaka sayısı

Hangi ilde ne kadar koronavirüs vakası var? İstanbul İzmir Ankara corona virüs vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki koronavirüs vakalarının ülke çapındaki dağılımını paylaştı. Peki, Hangi ilde ne kadar koronavirüs vakası var? İstanbul İzmir Ankara corona virüs vaka sayısı karar.com’da…

Türkiye’de toplamda Kovid-19 vakası 15 bin 679’a ulaşırken, hangi ilde ne kadar koronavirüs vakası var merak ediliyor. Haberimizde İstanbul İzmir Ankara corona virüs vaka sayısını ve diğer ayrıntıları okurlarımız için derledik. İşte ayrıntılar…

HANGİ İLDE NE KADAR KORONAVİRÜS VAKASI VAR?

Bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından Saplık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki koronavirüs tablosuyla birlikte, virüsün illerdeki dağılımı hakkında da bilgi verdi.
Türkiye genelinde 1 Nisan tarihi itibarıyla, toplamda 15 bin 679 corona virüs vakası görülürken, Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise, 277’e ulaştı.

Türkiye'de görülen vakaların illere dağılımına bakıldığında en çok vaka görülen il, 8 bin 882 vaka il İstanbul. Vakaların görülme sıklığında ikinci sırada bulunan İzmir’de 853 vaka tespit edildi. Ankara ise 712 vaka ile koronavirüs görülme sıklığında üçüncü sırada bulunuyor.
Kovid-19 sebebiyle en çok ölümün gerçekleştiği il sıralamasında 117 can kaybıyla İstanbul yine ilk sırada yer alıyor.

Bununla birlikte, İzmir'de 18 kişi, Kocaeli'de 8 kişi, Ankara'da 7 kişi, Konya'da 7 kişi, Zonguldak'ta 5 kişi, Trabzon'da 5 kişi, Balıkesir'de 5 kişi, Adana'da 3 kişi, Sakarya'da ise 3 kişi Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden hastalardan yüzde 79,5'u 60 üstü iken, yoğun bakımda tedavisi süren hastaların yüzde 75’i 60 yaşın üzerinde.
Yine virüs kaynaklı hayatını kaybeden hastalardan yüzde 69’unun, yoğun bakımda tedavisi devam eden hastalardan da yüzde 63’ü tansiyon hastası.

601 SAĞLIK ÇALIŞANINDA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü’nün verdiği bilgilere göre dünya genelinde görülen koronavirüs vakalarının yüzde 10’u sağlık çalışanlarından oluşuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya dair yaptığı açıklamada her geçen gün sağlık çalışanlarında testleri pozitif çıkan sayısının çoğaldığını ve 601 sağlık çalışanının corona virüse yakalandığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN