Hangi sandıkta oy kullanacağım? YSK sandık sorgulama sayfası

Hangi sandıkta oy kullanacağım? YSK sandık sorgulama sayfası

Nerede oy kullanacağım? 31 Mart'ta bir kere daha seçime gideceğiz.Belediye başkanlarının ve mahalle muhtarlarının seçileceği yerel seçimler için deri sayım başladı. YSK seçmen sandık oy sorgulama sayfasını aktifleştirdiğini duyurdu. YSK sandık sorgulama sayfasında hangi okul ve sandıkta oy kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. İşte YSK seçmen sorgulama ekranı ve seçmen sorgulama ile ilgili detaylar...

YSK sandık sorgulama sayfası ile "Hangi sandıkta oy kullanacağım?" sorusunun yanıtını kolaylıkla öğrenebilir oynuzu sıkıntı çekmeden kullanabilirsiniz. 31 Mart'ta belediye başkanlarının ve mahalle muhtarlarının seçileceği yerel seçimler var. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar habeiizdeki linke tıklayarak " Nerede oy kullanacağım?, "Seçimlerde hangi okul ve sandıkta oy kullanacağım?" sorularının yanıtını sorgulayabilirsiniz.  YSK seçmen sorgulama ekranı seçmenlerin iini bir hayli olaylaştırmaktadır. İşte YSK sandık sorgulaması ile ilgili ayrıntılar...

YSK SANDIK SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN 

Muhtarlıklara asılan listelerden isimlerini ve oy kullanacak yerlerine bakma fırsatı bulamayan ve gerekli kontrolleri yapamayan vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını gerek e-devlet üzerinden gerekse YSK seçmen sorgulama ekranı üzerinden nerede oy kullanacağını rahatlıkla öğrenebilir. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesine giren vatandaşlar, kimlik numaralarıyla sorgulama yapabilecek, hangi okul ve sandıkta oy kullanacağını görebilecek. Ayrıca, bu bilgilere “e-Devlet” ile YSK'nin “Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması”ndan da ulaşılabiliyor. 

19-02/10/secimlerde-hangi-okul-ve-sandikta-oy-kullanacagim.jpg

YSK SEÇMEN SORGULAMA EKRANI İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı görebilirsiniz. E-Devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki link sizi ilgili sayfaya yönlendirecek.

19-02/10/ysk-sandik-sorgulama-sayfasi.jpg

SEÇMEN LİSTELERİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK NASIL YAPILIR?

Bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN