Hastane önünde korkutan görüntü: Ambulanslar kuyruk oldu

Hastane önünde korkutan görüntü: Ambulanslar kuyruk oldu

Trabzon'da artan koronavirüs vakalarının ardından hastanelerin önündeki ambulans yoğunluğu korkuttu. Koronavirüs hastalarını taşıyan ambulansların sayısının çokluğu, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yüzde 50 artış gösterdiği Trabzon'da, poliklinik hizmetlerinin kaldırılıp, Kovid-19 hastalarına bakılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'nde, vakaları bırakmak için oluşturduğu yoğunluk korkuttu. Hastane önündeki ambulansların oluşturduğu kuyruk görüntüleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vaka sayısında ciddi artış olan iller arasında açıkladığı Trabzon'da, bazı bölgeler karantinaya alınmaya başlandı. Yoğun bakım servislerinin neredeyse dolduğu kentte, sağlık görevlileri hastaları ambulanslarla hastanelere yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

ACİL SERVİSTE ALARM

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'nde de, önceki gün akşam saatlerinde ambulansların koronavirüs hastalarını bırakmak için oluşturduğu yoğunluk endişe verici boyutlara ulaştı. Acil Servis'te kimi saatlerde yoğunluk oluşurken, ambulansların sıraya girdiği yoğunluk anlarına tanık olan bir vatandaş, bu anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerin paylaşıldığı sosyal medyada pek çok takipçi, toplumun salgın tedbirlerine uyulması çağrılarında bulundu.

'O SİRENLER BİZİM İÇİN ÇALABİLİR'

Kentte ailesiyle evinde karantinada olan iş insanı Halil İbrahim Demirtaş da, tedbirlere uymayanlara tepki göstererek, paylaşımında, "Burası Kaşüstü Hastanesi, hastaları bırakmak için ambulanslar sıra bekliyor. Durumun ciddiyetini anlamanız için illa içinde mi olmanız gerekiyor" serzenişinde bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN