Hatay yangını son durum | 3 ilçeye sıçradı

Hatay yangını son durum | 3 ilçeye sıçradı

Hatay’da 9 Ekim sabahı saat 10 sularında çıkan yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Yetkililerin açıklamalarına göre, trafo patlaması sonucu çıkan yangınının 3 ilçeye sıçradığı öğrenildi. Söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiği Hatay y

Hatay’da Belen ilçesindeki kırsal bölgede bulunan İssume ve Sarımazı Mahallesi TOKİ bölgeleri arasındaki yerleşim yerine yakın bir yerde çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle yayılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iki köyün tahliyesini istediklerini açıkladı. İşte, Hatay yangını son durum…

TRAFO PATLAMASINDAN ÇIKTI

Hayat yangını, belirlemelere göre, trafo patlaması nedeniyle çıktı. Saat 10.00’da başlayan yangın, Belen ilçesindeki kırsal bölgede bulunan İssume ve Sarımazı Mahallesi TOKİ bölgeleri arasındaki yerleşim yerine yakın bir yerde çıktı. Alınan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti. Ekipler, yangına karadan müdahalenin yanı sıra yangın söndürme uçağı ve helikopterleri ile çalışmalarına devam ederken, şiddetli rüzgar çalışmaların sekteye uğramasına ve alevlerin dağılmasına neden oldu.

Gün içinde etkisini artıran şiddetli rüzgar, yangına havadan müdahaleyi imkansız kılarken, Arsuz ilçesinin Nardüzü Mahallesi, Belen ilçesinin Sarımazı Mahallesi, ve İskenderun ilçesine bağlı İsmet İnönü Mahallesi de yangın tehdidi altında bulunuyor.

HATAY YANGINI SON DURUM

 

Alevlerin Sarımazı Mahallesi'ne yaklaşması üzerine bazı evlerin boşaltılması ve araçların çekilmesi için polis ekipleri anons yapmaya başladı. Araçlarına binen vatandaşlar, evlerini terk ederek bölgeden uzaklaşmaya başladı. Gitgide büyüyen alevler, Sarımazı Mahallesi'nde kimi işyerlerine ve evlerine sıçrarken, Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesi'nde bir fabrika da alevlere teslim oldu. Ekipler yerleşim yerlerindeki yangına ivedilikle müdahalede bulundu.

Bununla birlikte, yangın yerinde dumandan etkilenen itfaiye çalışanlarına da sağlık ekipleri müdahale etti.

yangin-2.jpg

Manisa programı kapsamında Gördes Belediyesi ziyaretinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay yangını son durumunu gazetecilerle paylaştı.

İtfaiye ekiplerinin yangının başlangıç saatinden yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine intikal ettiğini ve söndürme çalışmalarına başladığını belirten Bakan Pakdemirli, rüzgarın saatte 70 km esmesi, hava sıcaklığının 30 derecenin üstünde ve nem oranının yüzde 18 gibi düşük bir seviyede olmasının alevlerin çoğalmasını tetiklediğini ifade etti.

Meskun mahalde başlayan yangına 122 arazöz, 2 uçak, 10 dozer 4 helikopter,ve 500 personel sevk ettiklerini ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, hava araçlarıyla söndürme çalışmalarının rüzgar nedeniyle aralıklarla devam ettiğini ifade etti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN