Hatay yangınıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

Hatay yangınıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

Son dakika haberi... Hatay'da çıkan ve 3 ilçeyi saran orman yangınıyla ilgili açılan soruşturmada gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Hatay'ın Belen ilçesinde cuma sabahı çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yerleşim yerlerine sıçramış; 33 saat sonunda ancak kontrol altına alınabilmişti. Ekiplerin zorlu mücadelesi ile söndürülen yangında, çok sayıda bina ve araç hasar alırken; evleri yanan vatandaşlar ve risk bölgesinde oturan mahalle sakinleri güvenlik güçleri tarafından tahliye edilmişti.

Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangında yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kentte meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklamalarında, "Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Valiliğimiz çok yönlü soruşturuyor, 4 şüpheli gözaltında" demişti.

Gözaltındaki 2 şüphelinin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verildi

NE YAŞANMIŞTI? 

Hatay'ın 3 ilçesine yayılan orman yangınları 33 saat sonra tam olarak kontrol altına alınmıştı. Bakan Pakdemirli, çok ciddi kasıt şüphelerinin de ortaya çıktığını belirterek ''4 şüpheli gözaltında. 2'si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 2'siyle ilgili de işlem yapılacak'' ifadesini kullanmıştı. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangından kaçanların ve yanan hayvanların görüntüleri sosyal medyaya damga vurmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN