17 yıl suçsuz yere hapis yattı, çıktıktan sonraki ilk sözleri herkesi şaşırttı!

17 yıl suçsuz yere hapis yattı, çıktıktan sonraki ilk sözleri herkesi şaşırttı!

2004 yılında cezaevine giren adamın 17 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı. Tahliye eden 57 yaşındaki adamın ilk sözleri, yakınlarını üzdü. İşte, suçsuz olduğu yıllar sonra anlaşılan adamın ilk sözleri...

İngiltere'nin Manchester kentinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Andrew Malkinson, 2004 yılında girdiği hapisten masumiyeti kanıtlanınca çıktı. Fakat suçsuz olduğunun ortaya çıkması 20 yıl aldı. Bu sürenin 17 yılını da hapiste geçirdi.

Hayatının çoğunu sırt çantalı bir gezgin olarak geçiren Andrew Malkinson, 2003 yılında İngiltere'ye döndükten sonra bir gece motosikletiyle ilerlerken polis tarafından durduruldu. Çünkü görüntüsü, saldırganın tarif edilen eşkaliyle uyuşuyordu. Başka hiçbir kanıt yoktu. Diğer şüphelilerle birlikte görgü tanığına gösterilmişti.

MASUM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Görgü tanığı son anda fikrini değiştirip Andrew Malkinson'ı seçmişti. Kurban, ifadesinde uzun boylu ve Bolton aksanıyla konuşan, göğüs bölgesi tüysüz bir adamı tarif etmişti. Bu özelliklerle de onunla eşleşmiyordu. Fakat buna rağmen tutuklanmış, 7 yıl hapis cezası verilmişti.

Erken tahliye edilmesinin tek yolu, ya suçunu itiraf etmek ya da diğer suçlularla birlikte rehabilitasyon terapilerine katılmaktı. İkisini de kabul etmediği için 10 yıl daha cezaya çarptırıldı. 2020 yılında iyi halden tahliye edilen Andrew Malkinson'un masumiyetini ispatlaması 3 yılını daha aldı.

HAPİSTEN ÇIKTIKTAN SONRA İLK SÖZLERİ

Sonunda aklanan Andrew Malkinson, "Artık vatanımda gibi hissetmiyorum" diyerek geçen hafta Hollanda'ya yerleşti. 57 yaşındaki adam, İngiltere vatandaşlığını da değiştireceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN