2023 Kandil tarihleri ve dini günler takvimi

2023 Kandil tarihleri ve dini günler takvimi

2023 Kandil Günleri ne zaman? İşte Dini Günler Takvimi

2023 yılına girilmesiyle beraber dini günlerin hangi zamana denk geleceği merak edilen konular arasında. Müslümanlar için önem taşıyan bu dini günler ve geceler Ramazan ayının da içinde olduğu üç ayların başlamasıyla beraber takvimler merak konusu oldu. Recep ayının ilk Perşembe gününü cumaya başlayan gecesi olan Regaip Kandili, birçok yerde farklı kutlamalarla kutlanıyor. İşte Regaip Kandili 2023 Takvimi..

Regaip Kandili ne zaman 2023 Kandil tarihleri ve dini günler takvimi

Üç ayların başı olarak varsayılan ve kabul gören Regaip Kandili’nin hangi güne denk geleceğiyle ilgili sorular sorulmaya başlandı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan “üç aylar” dediğimiz ayların habercisi Regaip Kandili, aynı zamanda insanların kendini yenileyeceği ve günahlarından arınacağı aylar olarak tanımlanabiliyor.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel olarak kabul edilen üç aylarda müslümanların çeşitli dini ibadetlerde bulunmaları öneriliyor.

Üç Aylar, 2023 yılında Receb ayının ilk günü olarak 23 Ocak günü başlayacaktır.

Şaban Ayı ise 21 Şubat 2023 Salı günü başlayacaktır.

Ramazan ayı ise 23 Mart’ta başlayacaktır.

 2023 KANDİLLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil olan Regaip Kandili 26 Ocak Perşembe gecesi olacaktır.

Miraç kandili ise 17 Şubat Cuma günü olacak olup Berat kandili ise Mart Pazartesi günü olacaktır.

Halk arasında üç aylar olarak tanımlanan Recep, Şaban ve Ramazan olarak bilinen bu aylar müslümanlar için kutsal kabul edilen mübarek aylar olarak bilinir. Öyle ki Hz. Muhammed, Recep ayına girildiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye dua ederek bu ayların önemini vurgulamıştır. Ramazan ayında oruç tutmanın farz olduğu, üç aylarda farz olunmadığını tutulursa büyük sevaba gireceği bilinmektedir. Dolayısıyla, Recep ve Şaban aylarının ara vermeden oruç tutularak geçirilmesinin dini bir kuralı yoktur. Tutmak isteyen kişinin kuvveti yerinde olduğu sürece oruç ibadetini gerçekleştirebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN