30 yıldır listelerin zirvesinde: Tek şarkıyla servet kazandı

30 yıldır listelerin zirvesinde: Tek şarkıyla servet kazandı

ABD'li şarkıcı Mariah Carey'nin, yayınlandığı 1994 yılından beri her Noel'e damgasını vuran 'All I Want For Christmas Is You' adlı şarkısı, bu yıl da müzik listelerinin zirvesine oturdu. Bu vesileyle şarkının getirdiği kazanç ile ilgili araştırma yapan Billboard dergisi, ünlü parçanın, Carey'e bugüne dek kazandırdığı serveti yazdı.

Dünyaca ünlü şarkıcı Mariah Carey'nin, her yıl Noel'de yeniden gündeme gelen ve milyonlarca kez dinlenen 'All I Want For Christmas Is You' (Noel İçin Tek İstediğim Sensin) adlı şarkısı, bu yıl da ABD'nin en prestijli müzik listesi Billboard Hot 100'de zirveye geri döndü ve yeni rekorlar elde etti.

Sadece Spotify’da 1,3 milyardan fazla dinlenen şarkının kazandırdığı parayı hesaplayan Billboard, şarkının 2021'de ne kadar kazandırdığını tahmin etti. Buna göre, geçen yıl şarkı ABD’de 1,7 milyon kez dinlendi. Yalnızca bu veriye dayanarak, muhtemelen yaklaşık 1,36 milyon dolar kazandı. Meblağ, şarkıcı ile plak şirketi Sony Music arasında paylaştırıldı. ABD'de yayınlamaya bağlı olarak 378 bin dolarlık kazancı daha hesaba katmak mümkün.

ŞARKIYLA 2 AYDA 2 MİLYON DOLARDAN FAZLA PARA KAZANDI

NTV'de yer alan habere göre; şarkının dinlenmesini küresel düzeyde düşününce sayılar katlanarak artıyor. Billboard, şarkının tahmini küresel gelirinin, ana kayıttan 4,5 milyon dolar ve yayıncılıktan 1,66 milyon dolar daha olduğunu tahmin etti.

Mariah Carey muhtemelen ana kayıttan 1,55 milyon dolar ve yayın ücretlerinden 830 bin dolar aldı. Bu da şarkıcının temelde iki ay içinde ‘All I Want For Christmas Is You’ şarkısından 2,28 milyon dolar kazandığı anlamına geliyor. Billboard’a göre Carey’nin şarkıyı başka şekillerde de lisanslayarak daha fazla para kazandığı da bilinenler arasında.

Celebrity Net Worth'a göre Mariah Carey’nin tahmini serveti, 340 milyon dolar değerinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN