32 yıl evli çiftleri incelediler: Erkekler ile ilgili acı gerçek

32 yıl evli çiftleri incelediler: Erkekler ile ilgili acı gerçek

İsrail'de yayınlanan bir araştırma hem süresi hem sonuçları ile dikkat çekti. 32 yıl boyunca evli çiftleri inceleyen araştırmacılar, mutsuz evlilikte erkeklerin kadınlara göre daha erken öldüğünü tespit etti. Ayrıca mutsuz bir evlilik sürdürdüğünü belirten erkeklerde felç kaynaklı ölümler yüzde 69'u buldu.

Tel Aviv Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, evli ve mutsuz erkeklerde ölüm riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Sonuçları Journal of Clinical Medicine dergisinde yayınlanan araştırma kapsamında 8 bin 900'den fazla erkekten elde edilen sağlık verileri incelendi.

32 YIL SONRA YÜZDE 64'Ü HAYATINI KAYBETTİ

Araştırmanın başlarında katılımcıların çoğu henüz 40'lı yaşlarındayken, evliliklerine 1 ila 4 arasında bir puan vermeleri istendi. Araştırmanın devam ettiği 32 yıllık süre zarfında katılımcıların yüzde 64'ü hayatını kaybetti.

FELÇ KAYNAKLI ÖLÜMLER YÜZDE 69

Bu 32 yıllık araştırma süresince evliliğinden memnun olmayan erkeklerin herhangi bir nedenden erken ölüm oranının, mutlu olan yaşıtlarına kıyasla ortalama yüzde 19 daha fazla olduğu tespit edildi.

Yine mutsuz bir evlilik sürdürdüğünü belirten erkeklerde felç kaynaklı ölümler yüzde 69 daha fazla görüldü.

50 yaş altı 'görece olarak daha genç erkeklerde' de mutsuz evliliğin sağlığa daha büyük tehlike teşkil ettiği anlaşıldı.

"ŞAŞIRTICI OLAN ŞEY..."

Araştırma ile ilgili Dr. Shahar Lev- Ari, The Times of Israel gazetesine verdiği demeçte "Şaşırtıcı olan şey, erkeklerin evliliklerinden duyduğu memnuniyetsizliklerin, sigara içme veya spor yapmamakla aynı oranda risk teşkil ediyor olması" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN