4A 4B 4C girişi olanlara e-devlet başvuruları açıldı! SGK hesaplara binlerce lira para ödeyecek: O kişilerden biri olabilirsiniz

4A 4B 4C girişi olanlara e-devlet başvuruları açıldı! SGK hesaplara binlerce lira para ödeyecek: O kişilerden biri olabilirsiniz

Sigorta girişi olanlar dikkat! O para size de yatabilir. İşte detaylar...

SGK sigorta girişi olan çocuk sahibi vatandaşlar için ödeme yapıyor

ÇOCUĞU OLAN SGK'LILAR İÇİN DESTEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çocuk sahibi olan vatandaşlar için emzirme ödemesi yapmaya devam ediyor. SGK tarafından 4A, 4B ve 4C ile Bağ-Kur'lu olan çocuğunu yeni doğuran kadınlara emzirme ödemesi yapılıyor. 

Emzirme ödemesi

Devlet, bebeklerin sağlıklı büyümesine ve annelerin sağlıklı emzirmesine destek oluyor! SGK, 2022 yılının ilk yarısında 291.649 rapor sonucu 91.747.507 TL emzirme ödeneği ödemiştir. SSK ile BAĞ-KUR'lulara ve kamu çalışanlarına kurumları aracılığıyla yapılan bu ödemeler, doğum yapmış sigortalı kadınlara ve sigortası bulunmayan karısının doğum yapması çerçevesinde sigortası olan erkeklere 316 TL yardım yapmaktadır. Emzirme ödeneği sistemi otomatik bir şekilde çalışır ve ödemeler anlaşmalı bankaların hesaplarına yapılır. Ödeme yapıldığında PTT üzerinden ya da bankanızdan çekebilirsiniz. Yeni anneler için harika bir haber! Başvurunuzu yapın ve emzirme ödeneğinden yararlanın! 

EMZİRME ÖDENEĞİ NEDİR?

Emzirme ödeneği, bir anne için emzirme döneminde alabileceği ekonomik destek olarak tanımlanabilir. Bu destek, genellikle hükümet tarafından sağlanan ve annelere emzirme süresince maddi olarak yardımcı olmak amacıyla verilen bir ödenektir. Ödeneğin miktarı ve nasıl alınacağı, ülkeden ülkeye değişebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN