e-Devlet'ten başvuru yapan ailelere aylık 1250 TL'ye kadar nakdi yardım ve 650 TL'ye kadar çocuk yardımı!

e-Devlet'ten başvuru yapan ailelere aylık 1250 TL'ye kadar nakdi yardım ve 650 TL'ye kadar çocuk yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde pandemi döneminde başlatılan ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sosyal yardımlar, 'Türkiye Aile Destek Programı' adıyla düzenli hale getirildi. Türkiye Aile Destek Programı'na kabul edilen ailelere 1250 TL'ye kadar nakdi yardım ve çocuklu ailelere de 650 TL'ye kadar çocuk yardımı yapılıyor. İşte, Türkiye Aile Destek Programı başvuru sayfası...

Türkiye Aile Destek Programı 2023 yılında da devam ediyor. Ekonomik krizin derinden hissedildiği son dönemde kamu kurumları sosyal yardımların bütçesini ve kapsamını genişletti.

Bu kapsamda vatandaşların başvuruları titizlikle değerlendirilerek ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildikten sonra Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ediliyor ve çeşitli kategorilerde nakdi yardım yapılıyor.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Hane sayısındaki kişi başına düşen gelir miktarına göre değişiklik gösteriyor.

450 TL ve altı olanlar: 1250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Hak sahibi hanelere 2023 Temmuz ayında son ödeme yapılıp Türkiye Aile Destek Programı tamamlanacak.

Genişletilen program kapsamında 'Çocuk Destek Bileşeni' ile ihtiyaç sahiplerine sağlanacak ek destek tutarları, hanedeki çocuk sayısına göre belirlendi.

Program kapsamındaki çocuk sayılarına göre;

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL

3 çocuklu hanelere: 450 TL

4 çocuklu hanelere: 550 TL

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

OCAK AYI TÜRKİYE AİLE DESTEK YARDIMI YATTI MI?

Yılbaşı öncesi Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 yılının son ayında, "Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekerek bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. 'Türkiye Aile Destek Programı' kapsamında 3 milyon hanemize 2,9 milyar TL, 'Çocuk Desteği Bileşeni' kapsamında 2,2 milyon hanemize 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon hanemize 3,8 milyar TL tutarında ödeme yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ediliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN