Peş peşe sallanan İran'da ağır bilanço: Okullar tatil edildi, ölü ve yüzlerce yaralı var

Peş peşe sallanan İran'da ağır bilanço: Okullar tatil edildi, ölü ve yüzlerce yaralı var

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde dün akşam meydana gelen, Van ve çevre illerde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 664 kişi ise yaralandı. Depremin ardından 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu iki depremin ardından 1 saat arayla 3.7 büyüklüğünde 2 deprem daha yaşandı.

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde dün akşam meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, Van ve çevre illerden de hissedildi.

İlk depremden yaklaşık 2 saat sonra ise yine aynı bölgede 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci deprem ise yerin 7 kilometre derinliğinde oluştu. Her iki deprem de Van'ın Başkale ilçesine 45 kilometre uzaklıkta oldu.

Peş peşe yaşanan depremlerin ardından saat 01.30 ve 02.27'de her ikisi de 3,7 büyüklüğünde olan iki deprem daha yaşandı. Depremler yine yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

BATI AZERBAYCAN VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Sadık Mutemediyan, depremde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 664 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 16’sının Salmas kentindeki hastaneye sevk edildiğini kaydeden Mutemediyan, 20 kişinin de yaralarının ağırlığı nedeniyle Hoy'daki hastanelere kaldırıldığını, 6 kişinin ise ameliyat edildiğini belirtti.

HASAR TESPİTİ İÇİN EKİP GÖNDERİLDİ

Yaklaşık 70 köyde hasar oluştuğunu ifade eden Mutemediyan, "Muhtemel hasarın tespiti için depremin merkez üssünden 30 kilometrelik bir yarıçapa kadar bilirkişiler gönderildi" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hoy kentindeki 5,8 büyüklüğündeki deprem yerin 6,49 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

İran Sismoloji Merkezine göre ise dün yerel saatle 21.44'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü.

İKİ ŞEHİRDE OKULLAR TATİL

Artçı depremler nedeniyle Hoy ve Çaypare şehirlerindeki okulların tatil edildiği belirtildi.

İran Acil Durum Merkezi, daha önce yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 122 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN