Başarılı öğrencilere devlet sahip çıkıyor! Başvuru yapan ailelerin çocuklarına aylık 300 TL eğitim desteği

Başarılı öğrencilere devlet sahip çıkıyor! Başvuru yapan ailelerin çocuklarına aylık 300 TL eğitim desteği

Sosyal yardımları bütçesini artıran devlet kurumları, bu yıl başarılı öğrencilere aylık eğitim desteği vermek üzere 1,5 milyar TL bütçe ayırdı. Türkiye Aile Destek Programı'na kabul edilen hanelerde yaşayan öğrencilere aylık 300 TL eğitim desteği sağlanıyor. İşte, Başarı Teşvik Programı başvuru sayfası...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başarı destek programları kapsamında devlet okulunda okuyan başarılı öğrencilere aylık 300 TL burs ödüyor.

İlkokuldan üniversite kademesine kadar başarılı öğrencilere burs imkanı sağlanıyor.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'na dahil olan ailelerin devlet okullarında okuyan başarılı çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Başarı Teşvik Programı adı altında 300 TL nakdi yardım veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Başarı Teşvik Programı için 1.5 milyar TL civarında para ayrıldı.

Başarı Teşvik Programı'na ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başvuru yapabiliyor.

300 TL EĞİTİM DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başarılı öğrencilere verilen aylık 300 TL eğitim desteği için çocuğunun ailesinin Türkiye Aile Destek Programı'na kabul edilmesi gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların başarılarının teşvikiyle yoksulluğun nesilden nesle geçişinde en önemli zincir olan çocukları destekleyeceğiz ve aileleriyle bu zinciri kırmalarını sağlayacağız. 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında korunma altındaki öğrencileri kapsayan programımızla kısa vadede öğrencilerin okul başarısının arttırılması, uzun vadede hanenin yoksulluk kıskacından kurtulmasını hedefliyoruz. Bu program ile inşallah bir yandan evlatlarımızın başarılarını teşvik ederken, bir yandan da beyin göçünü engellemiş olacağız."

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ediliyor.

Türkiye Aile Destek Programı başvurusu kabul edilen ailelerin devlet okullarında okuyan başarılı çocuklarına Başarı Teşvik Programı kapsamında aylık 300 TL eğitim desteği veriliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN