Bankalar EYT'lileri paraya boğacak! EYT'lilere özel 8 bin 500 TL banka promosyon ücreti!

Bankalar EYT'lileri paraya boğacak! EYT'lilere özel 8 bin 500 TL banka promosyon ücreti!

EYT düzenlemesiyle emekli olacak milyonlarca vatandaşı müşterileri yapmak için şimdiden sıkı rekabete giren bankalar, üç yıl boyunca maaş taahhüdü verenlere yüksek promosyon ödemeleri veriyor. EYT'liler ise, promosyon ücretinin en az 8 bin 500 TL olmasını talep ediyor. İşte, 2023 yılı bankaların emekli promosyon ücretleri...

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) 2 milyon 250 bin kişiyi emekli yapacak kanun düzenlemesi önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı'na sunulacak ve sonrasında Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

BANKALAR EYT'LİLER İÇİN YARIŞA GİRDİ

Yasal süreçle ilgili yol haritasının kesinleşmesiyle birlikte bağlanacak maaşlar hesaplanmaya, ayrıca EYT kapsamında olup da çalışmaya devam edenlerden 1 yıl ve üzeri çalışma süresi olanlar kıdem tazminatlarını araştırmaya başladı.

Tüm bunlara ek olarak ilk etapta emekli olacak çalışanlar promosyon ödemesini de unutmadı. İlk maaşını mart ayının başında alacak EYT'li emekliler bankalarla pazarlığa oturacak ve maaş tutarlarına göre promosyon talep edecek. Bankalar da müşteri sayısını artırmak için şimdiden promosyon yarışına hazırlanmaya başladı.

Halihazırda birçok banka 7 bin 500 TL'ye kadar promosyon veriyor.

"7 BİN 500 TL PROMOSYON TUTARINI KABUL EDEMEYİZ"

CNN Türk'te yer alan habere göre, bu rakamların enflasyonist bir ortamda çok düşük kaldığını belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nden Meral Karadağ, "Herkes yasanın çıkmasını bekliyor. Buna bankalar da dahil. Ancak biz bankalarla görüşmeye başladık. Asgari ücret dahi 8 bin 500 lira olmuşken, 7 bin 500 lira promosyonu kabul edemeyiz. Bankaların promosyon ödemelerinde 20 bine kadar çıkmasını bekliyoruz. En yüksek promosyonu verenle anlaşırız" dedi.

ÜÇ YIL MAAŞ TAAHHÜDÜ VERENE YÜKSEK PROMOSYON ÖDEMESİ

EYT düzenlemesi sonrasında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK’dan seçebilecek.

Böylece EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılacak. Kamu ve özel bankalar emeklilere üç yıl taahhüt ile kendi şubelerinden maaş almaları durumunda emeklilere promosyon ödemesi yapıyorlar.

Bankalar emeklileri kendi bankasına çekmek adına daha yüksek miktarlarda promosyon rakamlarına çıkabiliyor. Bu durumda EYT'liler de diğer emekliler gibi en yüksek promosyon ödemesi yapan bankayı seçme hakkına sahip olabilecek.

BANKALARDAN EYT'LİLERE ÖZEL KAMPANYALAR

Bazı bankalar şimdiden EYT ile emekli olacak kişilere çeşitli cazip kampanyalar hazırlamaya başladı.

Örneğin; DenizBank, emekli maaşını bankadan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 5 bin TL'ye varan ödeme yaparken, EYT kapsamındaki emeklilere ise otomatik fatura ödeme talimatına karşılık 7 bin 500 TL'ye varan promosyon fırsatı sunuyor. EYT'lilere özel kampanyadan 1 Şubat 2023 tarihinden sonra emekli olacak müşteriler faydalanabilecek.

BANKALAR EMEKLİLERE NE KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ VERİYOR?

Diğer bankaların güncel promosyon ödemeleri ise şöyle:

GARANTİ BANKASI

Emekli maaşını bankaya taşıyanlara 6 bin TL'ye varan nakit promosyona ek olarak 1500 TL bonus veriyor. Kampanya 31 Ocak 2023 tarihine kadar geçerli.

AKBANK

Emekli maaşını 31 Ocak 2023 gününe kadar bankaya taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını bankadan almayı taahhüt edenlere 7 bin TL'ye varan promosyon sunuyor.

YAPI KREDİ

Banka 7 bin TL nakit promosyonun yanı sıra iki yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda 200 TL ek nakit ödül ödüyor. Ayrıca 31 Ocak 2023'e kadar ilk kez kredi kartı alan müşteriler; 500 TL harcama sonrasında ek 300 TL nakit promosyon alıyor. Böylece bankanın toplam promosyon ödemesi 7 bin 500 TL'ye varıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN